Előkészítés: A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk. Burgonyanyomón áttörjük a túrót. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Elkészítés: A szobahőmérsékletű margarint, egy csipet sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és tovább habosítjuk. A túróval összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a lisztet, és sima tésztává kidolgozzuk. A tésztát kezünkkel a tepsibe nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen. A szilvával kirakjuk a tészta tetejét úgy, hogy a szilvák héjas fele kerüljön a tésztára. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal, és megszórjuk vele a szilvát. A sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és nagyobb szeletekre vágva kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 és fél óra múlva
1 szelet: 360 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.