Elkészítés: A krumplit megmossuk, és héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zsiradékot, a darát, a sót és a tojást, majd pihentetés nélkül kidolgozzuk. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, 8 cm-es négyzetekre vágjuk, és mindegyik négyzet közepébe teszünk egy-egy szilvát. A szilvákat előtte megmossuk, kiszedjük a magjukat, és a mag helyébe egy-egy kockacukrot teszünk. A négyzetek sarkait ezután összefogjuk, és lisztes kézzel gombócokat formálunk. Sós vízben megfőzzük a gombócokat, és ha feljöttek a víz tetejére, akkor leszűrjük, leöblítjük, és olajon pirított zsemlemorzsába megforgatjuk. Olvasztott vajjal, pirított zsemlemorzsával és porcukorral megszórva forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.