Előkészítés: A vaníliarudat kettévágjuk, a pépet kikaparjuk. A rúddal és a péppel felforraljuk a tejet. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe.
Elkészítés: A tojássárgákat 12 dkg cukorral habosra keverjük, és lassan hozzáöntjük a forró tejet. Jól kikeverjük. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és a tojásos krémhez adjuk. Langyosra hűtjük. A tejszínt a maradék 3 dkg cukorral kemény habbá keverjük, a krémhez öntjük, és krémet 4 egyenlő részre, tálkákba szétosztjuk. Az egyiket eper- a másikat áfonyalekvárral, a harmadikat a reszelt csokoládéval elkeverjük. Egy nagyobb vagy négy kisebb formát kikenünk olajjal, és rétegenként belesimítjuk a krémet (nem keverjük össze!) Legalább 5 órára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a formát forró vízbe mártjuk, tányérra borítjuk
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 660 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.