Előkészítés: A vaníliarudat kettévágjuk, a pépet kikaparjuk. A rúddal és a péppel felforraljuk a tejet. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe.
Elkészítés: A tojássárgákat 12 dkg cukorral habosra keverjük, és lassan hozzáöntjük a forró tejet. Jól kikeverjük. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és a tojásos krémhez adjuk. Langyosra hűtjük. A tejszínt a maradék 3 dkg cukorral kemény habbá keverjük, a krémhez öntjük, és krémet 4 egyenlő részre, tálkákba szétosztjuk. Az egyiket eper- a másikat áfonyalekvárral, a harmadikat a reszelt csokoládéval elkeverjük. Egy nagyobb vagy négy kisebb formát kikenünk olajjal, és rétegenként belesimítjuk a krémet (nem keverjük össze!) Legalább 5 órára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a formát forró vízbe mártjuk, tányérra borítjuk
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 660 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.