Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához 4 tojás sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a kávét, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a diót. A tésztát jól kikeverjük, majd a 4 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és két részletben óvatosan a tésztába forgatjuk.
A tésztát kivajazott, liszttel hintett közepes méretű tepsiben kb. 20-25 perc alatt megsütjük, a tepsiben kihűtjük.
A rémhez 20 dkg vajat a 25 dkg porcukorral habosra keverünk. 1 egész tojást, 3 evőkanál liszttel a 3 dl tejjel fokozatosan simára keverünk, mérsékelt hőfokon sűrű pépet főzünk belőle. Amikor kihűlt, a vajas krémbe apránként belekeverjük a vaníliás cukorral, majd a rummal ízesítjük.
A kihűlt tésztát keresztben félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot, amit megkenünk a maradék krémmel.
2 evőkanál kakaót, 1 evőkanál cukrot kb. 2 evőkanál tejjel kikeverünk, lassan simára főzzük, félrehúzzuk, kevergetve elolvasztjuk benne a 6 dkg vajat, majd langyosan a krémre kenjük.
Tálalás előtt 2-3 órát a hűtőben dermesztjük, a széleket körben levághatjuk, majd szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.