Elkészítés: A kimagozott meggyet felteszem egy lábosban annyi vízzel főni, amennyi ellepi. Hozzáadom a cukrot, a citromkarikákat és a szegfűszeget, fahéjat. Felforralom.
Két-három percig hagyom forrni, közben a tejet csomómentesre keverem az étkezési keményítővel, ezzel sűrítem (habarom) be a levest. Legvégén belecsurgatom a tejszínt, már nem forralom, csak összefőzöm.
A mosogató egyik táljába hideg vizet engedek, ebbe állítom a lábast, hogy gyorsabban hűljön, hisz már mindenki várja, hogy tálaljam. Így lehűtve is nagyon üdítő leves, de én igazán másnap, a hűtőből kivéve imádom. Tálaláskor kevés tejszínhabot adhatunk bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.