Elkészítés: 3 tojásból egy közepes tepsiben az ismert módon vékony piskótát sütünk.
15 dkg megmosott rizst 2 dl forró vízbe szórunk, kis lángon lefedve főzzük, míg a leve elpárolog. Ráöntünk 5 dl forrásban levő tejet, 2 csomag vaníliás cukorral ízesítjük, letakarva hűlni hagyjuk. A rizs így a gőzben puhul meg teljesen.
1 púpozott evőkanál zselatinport 1 dl vízben kevergetve addig melegítünk, amíg el nem olvad. Amikor már csak langyos, a tejes rizshez keverjük.
4 dl tejszínt habbá verünk, 2/3 részét a
zselatinos rizsbe forgatjuk.
A tepsiben lévő piskótát 4-5 evőkanál sárgabaracklekvárral megkenjük, a rizses krémet rákenjük.
Ha megdermedt, kockákra vágjuk, a maradék tejszínhabbal és idénygyümölcsökkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.