Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. A paprikákat megmossuk, forró sütőben (esetleg grillezve), vagy gázláng fölött megsütjük, pár percre zacskóba tesszük, majd lehúzzuk a bőrüket. (Tehetjük 1-2 percre forró vízbe is, majd hidegbe.) A paprikákat négybe vágjuk, és eltávolítjuk a magjait.
Elkészítés: Mindegyik paprikaszeletre egy csík sajtot nyomunk, és feltekerjük. A lisztet simára keverjük a tojással, a tejjel, a reszelt sajttal, egy csipet sóval, és pici vízzel, sűrű tésztát kell kapnunk. A paprikadarabokat lisztben megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és a jól felforrósított olajban kisütjük. Amikor szép piros, konyhai törlőpapírra szedjük, leitatjuk és tálaljuk. A burgonyát megtisztítjuk, összetörjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát, majd rátesszük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és jól összemelegítjük. Köretként tálaljuk a paprikafalatokhoz. Adhatunk mellé még párolt zöldségeket is.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 450 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.