Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük. A muffinsütőformába beletesszük a papírformákat.
2. A babapiskóták kb. harmadát kézzel apró morzsákra törjük. A maradékot kb. 5 mm-es csíkokra vágjuk. Először ezeket a mélyedések aljára tesszük, hogy mindegyikbe kb. ugyanannyi babapiskóta jusson. A morzsát pedig a mélyedésekben eloszlatjuk.
3. A kávét és a mandulalikőrt vagy a mandulaaromát összekeverjük (mikor a kávé már nem forró), és minden mélyedésbe kb. 2 kávéskanállal locsolunk. Ügyeljünk arra, hogy ne egy helyre öntsük, mert elázik.
4. A mascarponét alaposan elkeverjük a tejszínnel, a cukorral, a tojásokkal, pici sóval, majd egyenletesen rákenjük a piskótára. Ne ijedjünk meg, ha nem elég folyós, és púposra sikerül, le fog süllyedni.
5. A sütőben 130 fokon (középen, légkeverésesnél 110 fokon) kb. 30 percig sütjük.
6. Kikapcsoljuk a sütőt, pár percig hagyjuk. Majd nagyon pici résre nyitjuk. Így is hagyjuk egy ideig, majd egyre nagyobb résre nyitjuk. A lényeg, hogy ne hirtelen érje a hideg levegő, mert összeesik.
7. Mikor már kihűlt (kb. 1 óra), leszórjuk kakaóporral, és málnával díszíthetjük.
8. Hűtőben tároljuk, amit nem ettünk meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.