Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük elektromos habverővel, de nem szabad túl sokáig keverni, mert a tojásfehérje a krémben összeesik. Aztán a habtejszínt is kemény habbá verjük.
A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral felverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a habtejszínt, 2 evőkanál rumaromát adunk hozzá, és kemény, habos krémmé keverjük. Aztán hozzáadjuk a tojásfehérjéből készült krémet, és még egy picit keverjük, amíg nem lesz jó habos.
Az előre elkészített feketekávét a tejjel, kevés cukorral és a 2 evőkanál rummal vagy rumaromával és összekeverjük. A babapiskótát belemártjuk a kávéba, de úgy, hogy ne ázzon el, belerakjuk tepsibe vagy üvegtálba, és rárakunk annyi krémet, amit elkenve rajta ne látszódjon a babapiskóta, megszórjuk kakaóporral. Ezután egy új sorba beáztatott babapiskótát teszünk, és a rétegezést a fent leírt módon folytatjuk.
A kész tiramisut berakjuk a hűtőbe, 3 órán át pihentetjük, majd tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.