Elkészítés: A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd a tojásokkal lágy tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk.
Kerek fánkkiszúróval köröket szúrunk ki a tésztából és minden körre 1-1 kis kupac aprított aszalt gyümölcsöt teszünk. A tészta szélét kevés vízzel bekenjük, majd összehajtjuk félhold formájura úgy, hogy a széleit jól összenyomkodjuk.
10-15 percig pihentetjük, majd a felforrósított olajban gyorsan aranybarnára sütjük. Kivéve lecsepegtetjük, megszórjuk porcukorral és forrón kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.