Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk. Ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és kisütjük.
A felkarikázott burgonyát lecsepegtetjük a víztől. Tepsibe öntjük, rákarikázzuk a vöröshagymát, ráöntjük a szalonnazsírt, sózzuk. Jól összekeverjük, és egyenletesen eligazítjuk a tepsiben.
Fóliával lefedve kb. 35-40 percig 200 fokon sütjük (a saját levétől puhul). Ezután levesszük a fóliát, és még kb. 15 percig pirítjuk a tetejét.
Aztán rászórjuk a kisütött szalonnakockákat, majd a tetejére öntjük a sóval villával jól felvert tojásokat. Egyenletesen elfolyatjuk a tepsiben, és további 3-4 percig sütjük.
Bármilyen savanyúsággal és kenyérrel tálaljuk. Vacsorára kitűnő egytálétel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.