Elkészítés: Ennél a süteménynél igen fontos a munkafázisok megszervezése, ezért először borzselét kell készítenünk. Ehhez a bort, 1 dl vizet, a sütőcukrot, a fűszereket és a zselatint felfőzzük, majd leszűrjük, hűtjük. Ezután egy vastag fakanál nyelét alumíniumfóliával több rétegben becsomagoljuk végét összenyomjuk és óvatosan lehúzzuk a fakanálról. A fóliába tesszük a magnélküli szőlőszemeket és teletöltjük a borzselével. Ezután hűtőben dermesztjük. Amíg dermed a borzselé, a tészta hozzávalóiból hagyományos módon (a másik receptnél leírtak szerint, csak kakaópor helyett cirommal) vékony, nem kiszárított piskótalapot sütünk. A krémhez a tokaji borral elkeverjük a pudingport, a tojássárgákat, lazán hozzáadjuk a tejszínhabot és az oldott zselatinnal rögzítjük a krémet. A piskótalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és a lapot megtöltjük a borzselés szőlővel (amiről eltávolítottuk a fóliát), majd a borkrémmel, és végül feltekerjük. 1 órás hűtés után szeleteljük, és díszítjük a mutatós süteményt.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.