Elkészítés: A pulykacombot megmossuk, a felső combrészt kicsontozzuk, a húst kiterítjük, kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk.
A cukkinit megmossuk, szárvégét levágjuk, és hosszú szeletekre gyaluljuk. A paprikákat kicsumázzuk, magjaikat-ereiket eltávolítjuk, és a húsukat vékony csíkokra vágjuk. A borsikafüvet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, és felaprózzuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat).
Kissé egymásra csúsztatva a húsra rendezzük a cukkiniszeleteket, tetejükre fektetjük a paprikacsíkokat, és megszórjuk a borsikafűvel. A hússzéleket egymásra hajtjuk, hústűvel betűzzük, sonkaszerűen megkötözzük.
Mély sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, aláöntjük a bor felét, és fólia alatt, a sütőben puhára pároljuk (1-1/4 óra).
A fokhagymafejeket megmossuk, egészben a hús mellé ültetjük, meglocsoljuk a maradék borral, majd a pecsenyelével, és a hússal együtt puhára-pirosra sütjük (20-25 perc).
Eltávolítjuk a sültről zsineget és a hústűket, az alsó combrészből óvatosan kihuzigáljuk a szálkaszerűen megcsontosodott inakat. A comb felső részét nem túl vékonyra szeleteljük (az alsót egyben hagyjuk, majd az asztalnál bontjuk darabjaira), és bevonjuk a leszűrt pecsenyelével. A vajpuha fokhagymákat derékban kettévágjuk, héjukból egyenesen friss vagy pirított házikenyérre kenjük, és a hús mellé fogyasztjuk.
További köretként burgonyapüré, petrezselymes újburgonya, vegyes tavaszi zöldségköret illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.