Előkészítés: Összekeverjük a lisztet a sütőporral és 1 csipet sóval. Habosra keverjük a vajat/margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, egyenként beledolgozunk 2 tojást, majd apránként a lisztet. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 2 órára hidegre tesszük.
Elkészítés: Az egyik töltelékhez durvára vágjuk a mandulát, és belekeverjük a szilvalekvárba. A másokhoz kimagozzuk a datolyát, a mazsolát forró vízzel leöblítjük, szárazra törölgetjük, majd a dióval és datolyával együtt apróra vágjuk, tálkába tesszük. Hozzáadjuk a citromlét, összekeverjük. Kibélelünk két sütőlapot sütőpapírral, és még 2 akkora sütőpapírlapot vágunk, amekkorák a tepsik. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). A maradék 2 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket villával kissé felverjük. Két részre osztjuk a tésztacipót, az egyiket visszatesszük a hidegre, a másikat lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Minden korong közepére 1/2 kávéskanál mandulás lekvárt halmozunk, a széleket megkenjük tojásfehérjével, félbehajtjuk őket, a szegélyeket jól lenyomkodjuk, és sütőlapra rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük tojássárgájával, 20 percig sütjük. A másik fél cipót szintén kinyújtjuk, virágformával kiszaggatjuk, az alakzatok felének közepét gyűszűvel is kiszúrjuk. A tésztahulladékot összegyúrjuk, betesszük a mélyhűtőbe, hogy gyorsabban áthűljön. A teli lapok közepére 1/2 kávéskanál datolyás tölteléket halmozunk, a széleket megkenjük tojásfehérjével, a tetejükre illesztjük-nyomkodjuk a kiszúrt tésztalapokat, szegélyüket lenyomkodjuk, és sütőlapra rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük tojássárgájával, 20 percig sütjük. A tésztahulladékot ismét kinyújtjuk, aztán tetszés szerint korongot, négyzetet vagy háromszöget formázunk belőle. A fenti módon megtöltjük a maradék töltelékekkel, kerek vagy négyszögletes táskákat, kiflicskéket készítünk belőle. A 2 kivágott sütőpapírra rakosgatjuk őket, és a kisült sütemények helyére papírostul behúzzuk a tepsibe. Tetejüket megkenjük tojássárgájával, és 20 percig sütjük, hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor némelyiket meghintjük egy kevés vaníliás porcukorral, és csinosan-változatosan nagyobb tálra halmozva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.