Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A túrót a sárgájával, a citrom héjával, a vaníliás cukorral és a búzadarával összekeverjük, majd kb. 2 órát állni hagyjuk. A tojásfehérjét ekkor kemény habbá verjük, és a túrós masszával eldolgozzuk. Gombócokat gyúrunk, és forró vízben kifőzzük (miután feljön a víz tetejére a gombóc, kb. 5 percig főzöm, majd kiveszek egyet és kettévágom).
Mikor már látom hogy alakulnak a gombócok, serpenyőben kevés olajon zsemlemorzsát pirítok (vigyázat, hamar le tud égni, ha az ember nem figyel!), majd a leszűrt gombócokat ebben megforgatom.
Tálaláskor meghintem porcukorral és tejföllel nyakonöntöm, nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.