Elkészítés: A kacsamell sütéséhez előveszek egy sütőtálat, aminek az aljára vékonyan szeletelve elhelyezem a hagymát, az almát és a gyömbért. Erre reszelem a fokhagymákat, és rákarikázom a jól megmosott narancsot. Meghintem a fűszerekkel (őrölt fahéj, durvára darált színes bors, szegfűszeg, só). Erre helyezem a megsózott, borsozott és fahéjjal is meghintett kacsamelleket, melyek bőrét szépen bekockáztam.
Ráöntöm a vörösbort, alufóliával letakarom, és 60-70 percet sütöm előmelegített 190 C fokos sütőben. Ezután a fóliát leveszem, mivel elég sok lé van alatta, kb. 3 dl-t leszívok pecsenyeszívóval. Vékony sugárban a kacsamellre 2-3 evőkanál mézet csurgatok, és visszatolom a sütőbe, amíg a bőre szép piros (inkább barna) nem lesz.
Ekkor leemelem egy vágódeszkára a húsokat, pár percet pihentetem, majd 1 cm-es szeletekre vágom.
Az almaszószhoz az almákat megpucolom és kisebb kockákra vágom. Egy kisebb edénybe szórom, a narancsot belefacsarom, a megmosott héját csak úgy beledobom (a végén kidobom), majd hozzáadom a barna cukrot, a vizet, az őrölt fahéjat és a vörösbort. Megsózom egy picit, lassan forralva 10 perc alatt elkészül. Ekkor a tejszínben elkeverem a vaníliás pudingport (keveset), és azt hozzákeverem, ezzel besűrítem, és most keverem bele a mazsolát. Éppen csak felforralom, és tálalásig lefedem.
A megsült, felszeletelt mellet az almaszósszal, sült krumplival illetve burgonyakrokettel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.