Előkészítés: A tejet kissé meglangyosítjuk. A lisztet tálba szitáljuk.
Elkészítés: 1 dl tejet, a cukrot, az olajat, egy csipet sót a liszthez adjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és (a kézi robotgép dagasztóspiráljával) addig keverjük, amíg a tészta fényes lesz, és elválik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát hat adagra osztjuk, és mindegyikből 2-2 egyforma hosszúságú rudat sodrunk. A két-két rudat összecsavarjuk, és körré összezárjuk (olyanok lesznek, mint a kis fészkek). A tepsire rakjuk a 6 fészket, és még 15 percig kelesztjük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztákat megkenjük a maradék tejjel, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A kalácsok közepét festett vagy csokitojásokkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.