Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat (én zsírt adtam hozzá, mert attól még omlósabb lesz). Ezután morzsoljuk össze.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a citromlevet és az egész tojást. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ha szükséges és nem áll össze a tészta, akkor egy kis tejfölt adjunk hozzá).
Az összegyúrt tésztát ezután alaposan belisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd ízlés szerinti kiszúróval szúrjuk ki a koszorúkat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kiszúrt tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt süssük világos zsemleszínűre (én légkeverésnél 150 fokon, 7 percig sütöttem).
A sütőből kivéve helyezzük rácsra a megsült koszorúkat, majd hűtsük ki teljesen.
A tojásfehérjét kezdjük el habbá verni, majd először adjuk hozzá kanalanként a porcukrot. Amikor már majdnem teljesen kemény a hab, kanalazzuk hozzá a lekvárt, majd 1-2 percig még verjük tovább a habot, hogy teljesen sima állagú legyen.
A teljesen kihűlt, teli tésztára tegyünk egy kiskanál lekváros habot, majd helyezzük rá a kilyukasztott tésztát, és óvatosan nyomjuk egy kicsit össze. Ezután szórjuk meg a tetejét ízlés szerint porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.