Elkészítés: A tojásoknál szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A sárgáját a 20 dkg kristálycukorral és a kisebb téglalapokra vágott margarinnal összeturmixoljuk habosra. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Felteszünk melegedni kb. 7 dl tejet, és megfőzzük benne a cérnametéltet folyamatos kavargatása mellett.
A túrót egy tálba törjük vagy dömöcköljük, hogy könnyebb állaga legyen, és összekeverjük a sárgás masszával. Én ekkor kétfelé vettem a masszát, hogy elférjek. Megfelesztem a megfőtt tésztát is, és elkevertem mindkét tálban, hozzáadva még a tejfölt is (1,5 evőkanál külön-külön), és ízesítésnek 1-1 kiskanál citromlevet adunk hozzá. Mikor egynemű a masszánk, a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. (Ekkor mazsolát is lehetne még bele tenni, de én most kihagytam, mert nem szeretem.)
2 őzgerincformát kikenünk olvasztott margarinnal (lehet olajjal is, sütőecsettel). A réteslappal kibéleljük, óvatosan, ne szakadjon el. Megtöltjük masszával őket, majd ráhajtjuk a maradék réteslapot, és összezárjuk. Lapogatjuk, hogy egyenes legyen.
A sütőben 10 percet nagy lángon, majd tűpróbáig kis lángon sütjük (vagy hőlégkeverésesen), kb. 50-60 percet.
Majd egy tálcára borítjuk, és fűrészelő mozdulattal szeleteljük a sütit, tetejére porcukrot szórhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.