Elkészítés: A töltelékhez a cérnametéltet sós, olajos vízben kifőzzük, alaposan lecsepegetjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal és a vajjal, belekeverjük a tejfölt. A tojásos keverékbe keverjük a cérnametéltet, a túrót, a mazsolát és a narancshéját. A tojások fehérjét (a mártásból kimaradó kettőt is) kemény habbá verjük, finoman beleforgatjuk a túróba.
Közepes méretű kiolajozott tepsit 3 réteslappal kibélelünk, a lapközöket olajjal megkenjük. Belesimítjuk a túrótölteléket, a maradék 3 olajozott lappal befedjük.
A tetejét olvasztott vajjal megkenjük, 180 fokra (légkeveréssel) előmelegített sütőben ropogós pirosra sütjük. Langyosan porcukorral meghintjük, nagyobb kockákra szeleteljük és tálaljuk.
A mártáshoz a tojássárgákat a cukorral, a liszttel kikeverjük 1 dl tejjel. A többi tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és forrón a tojássárgákhoz öntjük. Tűzre téve, mérsékelt hőfokon, folytonos keveréssel addig főzzük, ameddig sűrűsödni kezd (forrnia nem szabad!). Még forrón elkeverjük benne a vajat, melegen vagy hidegen a süteményhez tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.