Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Dubarry-csirkemell
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Kínai szezámmagos csirke
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Vaslapon sült vargánya zellerpürével, rukkolával és fenyőmaggal recept
recept

Vaslapon sült vargánya zellerpürével, rukkolával és fenyőmaggal

45 perc
0 adag
2010. 09. 16.

Elkészítés

Elkészítés: A zellert meghámozzuk, néhány hajszálvékony köralakú szeletet levágunk belőle. Sütőpapíron, pici porcukorral meghintve 100 fokon, kb. 1 óra alatt, időnként megforgatva megszárítjuk.

A vargányát nedves, tiszta szivaccsal megtörölgetjük (semmiképp nem mossuk, és főleg nem áztatjuk). 1 centi vékony szeletekre vágjuk. A rozmaringágat a 2 gerezd fokhagymával mozsárba teszünk, az olívaolajjal és 2-3 egész borssal összezúzzuk. Leöntjük ezzel a fűszeres páccal a vargányaszeleteket, és legalább 1-2 órát pihentetjük.

A zellert felvágjuk, és a burgonyával együtt sós vízben megfőzzük. Jól lecsepegtetjük, majd összeturmixoljuk a vajjal.

A gombáról leöntjük a pácot egy serpenyőbe, felhevítjük, és a gombákat aranyszínűre sütjük.

A rukkolát a balzsamecettel, pici olajjal, sóval, borssal összekeverjük. A fenyőmagot szárazon megpirítjuk, és ezekkel tálaljuk a zellerpürét és a vargányát.

Megjegyzés
Őszi Balázs receptje. További fotókat és érdekességeket a Mesterkurzus blogban találsz!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

10 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

10 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.