Előkészítés: A pórét, a szárzellert megtisztítjuk, nem túl vékony karikákra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, felaprítjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, kicsit megpirítjuk benne a lisztet, rátesszük a pórét és a szárzeller felét. Kicsit megpirítjuk, majd beleöntjük a levest és a paradicsomlevet. Sózzuk, bazsalikommal és borssal ízesítjük. Jól kiforraljuk (kb. 15-20 percig), és leszűrjük. Lehűtjük. Tálaláskor a maradék szárzellert a levesbe tesszük, tetejét megszórjuk borssal. Tehetünk a tetejére tisztított, apróra vágott pisztáciát is. Kínáljunk mellé pirítóst vagy sós kétszersültet.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 237 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.