Előkészítés: A pórét, a szárzellert megtisztítjuk, nem túl vékony karikákra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, felaprítjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, kicsit megpirítjuk benne a lisztet, rátesszük a pórét és a szárzeller felét. Kicsit megpirítjuk, majd beleöntjük a levest és a paradicsomlevet. Sózzuk, bazsalikommal és borssal ízesítjük. Jól kiforraljuk (kb. 15-20 percig), és leszűrjük. Lehűtjük. Tálaláskor a maradék szárzellert a levesbe tesszük, tetejét megszórjuk borssal. Tehetünk a tetejére tisztított, apróra vágott pisztáciát is. Kínáljunk mellé pirítóst vagy sós kétszersültet.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 237 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.