Mákos guba
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Körömpörkölt csülökkel
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zöldséges csirkeszárnyak recept
recept
Bonyolult

Zöldséges csirkeszárnyak

0 perc
4 adag
Átlagos
4.5
2003. 01. 02.

Elkészítés

Előkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a végeit levágjuk és eldobjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát nem túl apróra, a fokhagymát finomra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet és felaprítjuk.

Elkészítés: Nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, és a szárnyakat közepes lángon kb. 5 percig sütjük benne. Sütés közben többször megforgatjuk, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Beletesszük a hagymát és a sárgarépát, és kb. 3 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és ezzel további 1 percig pirítjuk. Leöntjük a paradicsommal, közepes tűzön, kevergetve további 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a mélyhűtött zöldségkeveréket, összerázzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. A zöldségkeveréket tálra szedjük, tetejére rakjuk a szárnyakat, leöntjük a mártással, és petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 460 kcal

Megjegyzés
Fotó: Kerekes Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Recept értékelése

4.5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

18 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

18 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.