Előkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a végeit levágjuk és eldobjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát nem túl apróra, a fokhagymát finomra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet és felaprítjuk.
Elkészítés: Nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, és a szárnyakat közepes lángon kb. 5 percig sütjük benne. Sütés közben többször megforgatjuk, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Beletesszük a hagymát és a sárgarépát, és kb. 3 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és ezzel további 1 percig pirítjuk. Leöntjük a paradicsommal, közepes tűzön, kevergetve további 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a mélyhűtött zöldségkeveréket, összerázzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. A zöldségkeveréket tálra szedjük, tetejére rakjuk a szárnyakat, leöntjük a mártással, és petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 460 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.