Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zongorabillentyű (karácsonyi aprósütemény) recept
recept
Bonyolult

Zongorabillentyű (karácsonyi aprósütemény)

45 perc
0 adag
Megfizethető
5
2014. 12. 11.

Elkészítés

Elkészítés: A darált diót keverjük össze a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, adjuk hozzá a tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Közben, ha nagyon ragadna a kezünkhöz, szórjuk meg a liszttel, és úgy gyúrjuk tovább.

Ezután morzsával megszórt felületen nyújtsuk ki kb. fél centi vastagságúra (én zsemlemorzsával megszórt sütőpapíron nyújtottam ki, és közben többször beliszteztem a sodrófát).

A tojáshabhoz egy kisebb tálba szitáljuk bele a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét és a citromlevet, kézi habverővel kezdjük el jó habosra keverni (legyünk kitartóak, mert jó néhány percig kell keverni, hogy kellően sűrű, de kissé még folyós habot kapjunk).

Az előzőleg vékonyra nyújtott diós tészta tetejére egyenletesen kenjük rá a habot, majd éles késsel (vagy derelyevágóval) ízlés szerint szeleteljük fel. Késsel óvatosan alányúlva helyezzük a rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb.

Toljuk 100 fokra előmelegített sütőbe, és szárítsuk 15-20 percig (én légkeverésnél 100 fokon, 15 percig szárítottam). Vegyük ki a sütőből, és a tepsin hagyjuk kihűlni. Pár perc után késsel alányúlva óvatosan válasszuk le a sütőpapírról, és úgy hűtsük tovább.

A teljesen kihűlt süteményt fogyaszthatjuk azonnal, de száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltarthatjuk.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Sütőben sült karfiolos csirke
Recept
Egyszerű

Sütőben sült karfiolos csirke

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos-majonézes tonhalkrém
Recept
Egyszerű

Joghurtos-majonézes tonhalkrém

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Sütőben sült karfiolos csirke recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült karfiolos csirke

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos-majonézes tonhalkrém recept
Recept
Egyszerű

Joghurtos-majonézes tonhalkrém

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.