Elkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük, sonkaszerűen megkötözzük, bedörzsöljük egy kevés sóval, és fél órát pihentetjük.
A zsályalevélkéket leöblítjük, apróra vágjuk. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, konyharuhával szárazra törölgetjük, a felét félretesszük, a többi levét kinyomjuk, átszűrjük. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (gázsütő 4. fokozat).
Mélyebb sütőedénybe öntjük az olajat, elkeverjük a vágott zsályával, beleforgatjuk a húst, meghintjük (frissen őrölt) borssal. Betesszük a forró sütőbe, 10-15 percig pirítjuk. Mérsékeljük a tüzet 180 fokra (gázsütő 3. fokozat), meglocsoljuk a húst a borral, hagyjuk elfőni, majd aláöntjük a szőlő levét, lefedjük-takarjuk, és puhára pároljuk.
Végül eltávolítjuk a takarót, és saját levével locsolgatva pirosra sütjük.
A margarint felforrósítjuk, beledobjuk a félretett szőlőszemeket, és mérsékelt tűzön 2-3 percig pároljuk, fedő alatt melegen tartjuk.
A húst vágódeszkára emeljük, lehántjuk róla a zsineget, alufóliával betakarva melegen tartjuk.
A pecsenyelét kevés vízzel összeforraljuk, leszűrjük, erős tűzön sűrűre beforraljuk, és külön csészébe szedjük.
A húst felszeleteljük, előmelegített tálra rendezzük, és a szőlőszemekkel körítve, a mártás kíséretében tálaljuk.
Burgonyapüré, krokett, párolt rizs illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.