Elkészítés: Az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a vizet és a rumot. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy magába szívja a rumos vizet. Pihentetés után hozzáadjuk a diót, a lekvárt, a vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű cukrot. Jól összekeverjük, majd dió nagyságú gombócokat formálunk belőle. 1 órára hűtőbe tesszük.
A csokoládét apró kockákra tördeljük, hozzáadjuk az olajat, és állandó kevergetés mellett vízgőz fölött felolvasztjuk.
A gombócokat kivesszük a hűtőből, és beleforgatjuk a csokoládéba. Villával óvatosan kiemeljük, majd sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen rajta a csokoládé.
A tésztát kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd akkora kockákra vágjuk, hogy a gombócokat bele tudjuk csomagolni. Mindegyik tésztakockára ráhelyezünk egy csokoládéval bevont gombócot, majd kis batyukat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk, langyosan fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.