Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Epres blondie
Körömpörkölt csülökkel
Praktikus

Használd így a főtt tojást, garantáltan új szintek nyílnak meg a konyhában

A tojás számos pozitív élettani hatással rendelkezik /Fotó: Shutterstock
A tojás számtalan jótékony tulajdonsággal, pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Sokak számára nem is állhat másból a reggeli, csakis tojásból, ám mint mindenre, egy idő után a rántottára és a tükörtojásra is rá lehet unni.

A tojás számtalan, az egészség megőrzése szempontjából kulcsfontosságú vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A tojásban található D-, A-, E- és többféle B-vitamin, folsav, pantoténsav, kalcium, vas, magnézium, cink, kálium, foszfor és nátrium, egyszóval igazi vitaminbomba. Dr. Légrády Péter belgyógyász szerint a tojás az anyatej után a legjobb minőségű ételünk, az emberiség legelterjedtebb fehérjeforrása, mely ráadásul jó hatással működteti a gyomor- és bélrendszert, az emésztést és az anyagcserét.

A tojás számos pozitív élettani hatással rendelkezik /Fotó: Shutterstock
A tojás számos pozitív élettani hatással rendelkezik /Fotó: Shutterstock

A tojást sokféleképpen elkészíthetjük és számtalan étel alapja lehet. A legkézenfekvőbb, talán legegyszerűbb és legnépszerűbb felhasználási módja a rántotta, a tükörtojás és az, ha megfőzzük. A tojásból ezek mellett készülhet tojáskrém, lehet levesbetét, kerülhet fasírtba és rakott krumpliba is, nem beszélve arról, hogy szószok, sütemények és tészták elengedhetetlen része.

A tojásból kiváló krém készülhet a szendvicsekbe /Fotó: Shutterstock
A tojásból kiváló krém készülhet a szendvicsekbe /Fotó: Shutterstock

Dobjuk fel a főtt tojást!

A főtt tojást elkészíthetjük lágyra, vagy igazán keményre is, attól függően, ki hogyan szereti. A főtt, karikára szelt kemény tojás kíváló szendvicsfeltét lehet a vajas kenyérre vagy cikkekre vágva kerülhet salátába is. A nizzai – vagy sokszor nicosiainak említett – tonhalsaláta elengedhetetlen része a negyedelt főtt tojás, de szinte bármilyen salátát tartalmassá tehet ez az alapanyag. Egy kis csavarral viszont új szintre emelhetjük a salátákat!

Reszeljük le a főtt tojást, garantáltan új ízélményt kapunk! /Fotó: Shutterstock
Reszeljük le a főtt tojást, garantáltan új ízélményt kapunk! /Fotó: Shutterstock

Vágás helyett reszeljük a főtt tojást!

Nem nagy változtatás, de mégis teljesen más ízélményt ad majd, ha a salátánkba nem szeletelve vagy cikkekre vágva, hanem reszelve, vagy nagyon apróra vágva kerül bele a főtt tojás – írja a Daily Meal. Jobban elvegyül a zöldségekkel, salátalevelekkel, ezáltal az öntet és a fűszerek is könnyebben átjárják a tojást. A főtt, reszelt tojás rákerülhet akár a vajjal vagy humusszal megkent kenyérre, lehet szendvicsbetét vagy tojáskrémek alapja is.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.