A rántott hús méltán és nyugodtan nevezhető a legjobb magyaros ételnek. Nincs olyan ünnep, vagy sima vasárnapi ebéd, amikor ne kerülne asztalra valamilyen rántott fogás. A leggyakrabban húst panírozunk és sütünk bő olajban, de sajtot, csirkemájat, zöldségeket, halat, sőt akár a hortobágyi húsos palacsintát, vagy a tejbegrízt is ki lehet rántani! A klasszikus bécsi panírt (azaz a liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa hármasát) bármivel feldobhatjuk, ugyanis kerülhetnek extra fűszerek a lisztbe vagy a tojásba, a zsemlemorzsát pedig lecserélhetjük kalács- vagy akár panko morzsára, zabpehelyre is.
A rántott hús elkészítésére számtalan konyhai praktika, trükk létezik, melyekkel még ropogósabbá tehetjük a panírt. Habár nem a bunda a lényeg, de maximálisan hozzájárul a rántott ételek ízéhez és az ízélményhez egy tökéletes panír, és ugyanígy tönkre is tudja tenni az ételt, ha puha, ha leválik a húsról, vagy vastagabb, mint maga az alapanyag, amit beburkoltunk vele. De hogy mitől lesz extrán ropogós a rántott hús bundája? Egyetlen filléres összetevő segítségével!
A titok egy egyszerű alapanyag, ami talán mindenki konyhájában megtalálható. Ez a kukoricakeményítő. A rántott hús panírozása során keverjünk egy evőkanál étkezési keményítőt a lisztbe, alaposan vegyítsük el és ebbe a keverékbe forgassuk először a rántani való húst. Ezután jöhet a szokásos sorrend, azaz a felvert tojás, végül a panírmorzsa – árulta el a praktikát a Konyha Kalandok a legújabb videójában.
A rántott szelet át van sülve, de nincs kiszáradva, a panír egyenletesen bevonja a húst, ropog, de nincs megégve. Persze nemcsak a kész rántott hús számít, hanem az is, hogy a panírozás és a sütés mekkora kosszal és mennyi kellemetlen szaggal jár, sokan ugyanis ezek miatt se vágnak bele a sütésbe! Hogy elkerüld az olajszagot és a hatalmas rendetlenséget a konyhában, nézd meg a Mindmegette panírkisokosát, a videóban ugyanis rengeteg hasznos tanácsot találsz ahhoz, hogy tökéletes legyen a rántott hús!
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.