Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Zsemlegombóc
Vadas marha
Dubarry-csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Körömpörkölt csülökkel
Praktikus

Filléres alapanyagtól lesz extrán ropogós a rántott hús bundája, csak egy evőkanálnyi kell belőle

Így készíts tökéletes rántott húst, videón mutatjuk a technikát /Fotó: Mindmegette
Nincs hétvégi ebéd rántott hús nélkül. A magyarok híresek arról, hogy bármit bepaníroznak és bő olajban kisütnek, de az igazán finom csakis a hús lehet - gondolják ezt sokan közülünk. Nincs egység abban, hogy melyik húsból készül a legjobb rántott hús, egy azonban biztos, mégpedig az, hogy mindenki imádja a ropogós panírbundát!

A rántott hús méltán és nyugodtan nevezhető a legjobb magyaros ételnek. Nincs olyan ünnep, vagy sima vasárnapi ebéd, amikor ne kerülne asztalra valamilyen rántott fogás. A leggyakrabban húst panírozunk és sütünk bő olajban, de sajtot, csirkemájat, zöldségeket, halat, sőt akár a hortobágyi húsos palacsintát, vagy a tejbegrízt is ki lehet rántani! A klasszikus bécsi panírt (azaz a liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa hármasát) bármivel feldobhatjuk, ugyanis kerülhetnek extra fűszerek a lisztbe vagy a tojásba, a zsemlemorzsát pedig lecserélhetjük kalács- vagy akár panko morzsára, zabpehelyre is.

Így készíts tökéletes rántott húst, videón mutatjuk a technikát /Fotó: Mindmegette
Így készíts tökéletes rántott húst, videón mutatjuk a technikát /Fotó: Mindmegette

A rántott hús elkészítésére számtalan konyhai praktika, trükk létezik, melyekkel még ropogósabbá tehetjük a panírt. Habár nem a bunda a lényeg, de maximálisan hozzájárul a rántott ételek ízéhez és az ízélményhez egy tökéletes panír, és ugyanígy tönkre is tudja tenni az ételt, ha puha, ha leválik a húsról, vagy vastagabb, mint maga az alapanyag, amit beburkoltunk vele. De hogy mitől lesz extrán ropogós a rántott hús bundája? Egyetlen filléres összetevő segítségével!

Kukoricakeményítőtől lesz extrán ropogós a rántott hús bundája

A titok egy egyszerű alapanyag, ami talán mindenki konyhájában megtalálható. Ez a kukoricakeményítő. A rántott hús panírozása során keverjünk egy evőkanál étkezési keményítőt a lisztbe, alaposan vegyítsük el és ebbe a keverékbe forgassuk először a rántani való húst. Ezután jöhet a szokásos sorrend, azaz a felvert tojás, végül a panírmorzsa – árulta el a praktikát a Konyha Kalandok a legújabb videójában.

Mitől lesz tökéletes a rántott hús?

A rántott szelet át van sülve, de nincs kiszáradva, a panír egyenletesen bevonja a húst, ropog, de nincs megégve. Persze nemcsak a kész rántott hús számít, hanem az is, hogy a panírozás és a sütés mekkora kosszal és mennyi kellemetlen szaggal jár, sokan ugyanis ezek miatt se vágnak bele a sütésbe! Hogy elkerüld az olajszagot és a hatalmas rendetlenséget a konyhában, nézd meg a Mindmegette panírkisokosát, a videóban ugyanis rengeteg hasznos tanácsot találsz ahhoz, hogy tökéletes legyen a rántott hús!

Borítókép: Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.