Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Sörök

Kalandozások a belga sörök világában, avagy a trappista szerzetesek üdvözlete

A Hapkin sört 1877 óta gyártják, mi sem könnyebb vagy egyszerűbb ennél, hiszen ezt az információt akár az üveg címkéjéről is leolvashatom. Tehát a belgiumi sörök átlagos életkorához viszonyítva még meglehetősen gyerekcipőben jár, pelyhes állú és tapasztalatlan...
6. rész: Hapkin

Zavaros színe a búzasörre utal, sejtésem szerint azonban mégsem az. Ennek a sörfajtának is megvan a maga jellegzetes pohara, amelyikből fogyasztani kell, vagy legalábbis illenék... Idült alkoholisták persze vizespohárból vagy üvegbõl is ihatják :-)

A jellegzetes Hapkin-pohár keskenytalpú, kecses ívű és gömbölyded fenekű, a felső részén pedig valamelyest (de nem túlságosan...) összeszűkül. A sör fogyasztása öt és tíz fok közötti hőmérsékleten ajánlott.

Nagyon kellemes ízű világos sör, amelynek ízvilága, teltsége és aromája miatt, közeli rokonságot mutat a sötétebb kategóriába tartozó sörökkel. Ezzel együtt az egyszerűbb, hétköznapibb sörök kategóriájába tartozik, az ínyencségeket és különlegességeket kedvelők valószínűleg hanyagolni fogják, mégis úgy vélem, legalább egyszer érdemes kipróbálni.

A Hapkinhoz nem fűződnek különféle történelmi legendák, mint a trappisták söreihez (vagy ha mégis, akkor csak én nem ismerem ezeket :-), de ennek ellenére valóban üdítő és frissítő, a 8 és fél százalékos alkoholtartalmának köszönhetően pedig még az ereje sem lebecsülendő.

Külön érdekessége még a habzása, a sörhabot nem kedvelők kellemetlen helyzetben lehetnek, amikor Hapkint fogyasztanak, ugyanis lehetetlen úgy kitölteni a pohárba, hogy már alig néhány csepp után ne teljen meg habbal.

Sarnyai Ödön

Hoegaarden - 5. rész

tovább a következő részhez >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.