Hatása: Víztelenít és méregtelenít. Optimalizálja az anyagcserét és az emésztést. Az egész hormontevékenységet a zsírégetés szolgálatába állítja.
Elkészítése: Forraljunk fel két liter vizet, öntsük le bele 25 g csalánlevél teát. Hagyjuk ázni tíz percen át. Közben pucoljunk meg 2 dkg friss gyömbért, reszeljük le, és tegyük kancsóba vagy termoszba. Szűrjük rá a teát. Kevés mézzel ízesíthetjük.
Hatása: Csökkenti az éhségérzetet, erőt ad azokon a napokon, amikor koplalunk vagy kevesebbet eszünk. Csekély koffeinje aktivizálja az anyagcserét, beindítja a zsírégetést és a víztelenítést segítő enzimek működését. A kardamom pedig munkára fogja az emésztő enzimeket, amely gyorsan feltörik a zsírraktárakat.
Elkészítése: Törjünk össze 10 szem kardamomot, reszeljük le egy fél citromhéját. Mindkettőt tegyük fel főni 2 liter vízben. A főzettel 3 perc után öntsünk le 20 gramm mate teát. Hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le.
Hatása: A lapacho az indiánok ősi gyógyszere. Segíti az emésztést, optimalizálja az anyagcserét. Tartalmaz kalciumot, vasat, szelént, erősíti az immunrendszert.
Elkészítése: Egy nagyobb fahéjdarabot és 2 evőkanál ánizsmagot törjünk össze mozsárban. Jó 2 liter vízzel forraljuk fel, hagyjuk egy percen át gyöngyözni. Majd a leszűrt lével forrázzunk le 20 gramm lapacho teát. Hagyjuk állni körülbelül 5 percet.
Hatása: Fokozza a fehérje anyagcserét, regenerálja és tisztítja a bélflórát. Javítja az epeműködést és az emésztést. A citromfű megnyugtatja a gyomrot.
Elkészítése: Teáskanálnyi citromfüvet és 15 gramm zöld teát forrázzunk le 2 liter vízzel. Hagyjuk úgy 3 percig ázni. Szűrjük le. Fogyasztás előtt
csészénként adjunk hozzá 1 kávéskanál mézet.
Hatása: Szabályozza a vese- és az epeműködést, oldja a görcsöket. Aktivizálja a zsíranyagcserét, optimalizálja a gyomorsav-szintet. Megszabadít a hordóhastól, és nem utolsó sorban fokozza a boldogsághormon termelését.
Elkészítése: Mozsárban törjünk durvára 2 evőkanál köménymagot és 5 szem szegfűszeget. Jó két liter vízzel fõzzük fel, egy percen át hagyjuk gyöngyözni. Szűrjük le a főzetet, és forrázzunk le vele 20 gramm rooibush teát. Tíz perc múlva újból szűrjük le.
Mate tea – Brazília és a latin világ napi itala. Frissítő hatása a kávéval azonos, de nem sokkolja, hanem megnyugtatja az idegrendszert. Rooibush tea – a vörös bokor tűleveleit régóta fogyasztják teaként. A forró Afrika „követe”. Nem tartalmaz teint, viszont gazdag ásványi anyagokban és B 12 vitaminban. Lapacho tea – az indiánok gyógyító kéregteája. Szintén gazdag ásványi anyagokban; erősíti az immunrendszert. Karamellás íze van.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.