Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tea

Teás italok - minden alkalomra

Azt mondják, a tea a testet-lelket egyaránt felfrissíti. Mindegy hogy hidegen vagy melegen fogyasztjuk, azonban fő a változatosság! Különleges poharakban, gyümölcsökkel, mézzel, tejjel ízesítve vendégeinknek is kínálhatjuk.
Meleg limonádé

Hozzávalók 2 személyre: 4 evőkanál méz, 2 evőkanál porcukor, 1 citrom héja + 2 citrom leve, 1 narancs héja és leve, fél liter forró fekete tea
Elkészítés: Mély edénybe tesszük a mézet, a porcukrot és habosra keverjük. Beletesszük a reszelt citrom- és narancshéjat és a leveket. Beleöntjük a teát, állandóan keverjük, amíg a méz és a cukor elolvad. Puncsos pohárban tegyük az asztalra.

Tej-tea

Hozzávalók 6 személyre: 1 l tej, 2 evőkanál teafű, cukor, citrom vagy narancshéj
Elkészítés: A tejet felforraljuk, és amikor forr, beletesszük a teafüvet. Levesszük a tűzről, többször megkeverjük, és kb. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Ízlés szerint édesítve, kevés citrom- vagy narancshéjjal, jól behűtve fogyasztjuk.

Mézes ital

Hozzávalók 2 személyre: 12 dkg porcukor, 5 evőkanál méz, 1 citrom leve, csipetnyi reszelt citromhéj, 3 dl tea, 3 dl tej
Elkészítés: A porcukrot, a mézet, a citrom levét és héját habosra keverjük. Hozzáöntjük a forró teát és a tejet. Jól összekeverjük, és füles
üvegpohárban kínáljuk.

Fűszeres tea

Hozzávalók 6 személyre: 7,5 dl víz, 4 filter Ceylon fekete tea, cukor, 2,5 dl ananászlé, 1 dl narancslé, 1 mokkáskanál fahéj, 3 szegfűszeg, 1 csipet koriander
Elkészítés: Felforralunk 7,5 dl vizet, és leforrázzuk vele a teát. 4 percig állni hagyjuk, majd a filtereket kiszedjük. Az ananász- és narancslevet ízlés szerint cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd a teához szűrjük. Aki szereti, tejszínt is adhat hozzá.

Vörösboros puncs

Hozzávalók 6 személyre: 10 teáskanál Darjeeling tea, 2 narancs,
8 kocka cukor, 20 dkg szederzselé, 1 üveg (7 dl) vörösbor, 1 rúd fahéj, 3 szegfűszeg
Elkészítés: Felforralunk 7,5 dl vizet, leforrázzuk vele a teát, és 4 percig állni hagyjuk. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, a héjával megdörzsöljük a kockacukrokat, a levét kinyomjuk. A kockacukrokat elkeverjük a narancslével, a szederzselével, a vörösborral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, felforrósítjuk. Végül a teához szűrjük, és kínáljuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.