Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tea

Teás italok - minden alkalomra

Azt mondják, a tea a testet-lelket egyaránt felfrissíti. Mindegy hogy hidegen vagy melegen fogyasztjuk, azonban fő a változatosság! Különleges poharakban, gyümölcsökkel, mézzel, tejjel ízesítve vendégeinknek is kínálhatjuk.
Meleg limonádé

Hozzávalók 2 személyre: 4 evőkanál méz, 2 evőkanál porcukor, 1 citrom héja + 2 citrom leve, 1 narancs héja és leve, fél liter forró fekete tea
Elkészítés: Mély edénybe tesszük a mézet, a porcukrot és habosra keverjük. Beletesszük a reszelt citrom- és narancshéjat és a leveket. Beleöntjük a teát, állandóan keverjük, amíg a méz és a cukor elolvad. Puncsos pohárban tegyük az asztalra.

Tej-tea

Hozzávalók 6 személyre: 1 l tej, 2 evőkanál teafű, cukor, citrom vagy narancshéj
Elkészítés: A tejet felforraljuk, és amikor forr, beletesszük a teafüvet. Levesszük a tűzről, többször megkeverjük, és kb. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Ízlés szerint édesítve, kevés citrom- vagy narancshéjjal, jól behűtve fogyasztjuk.

Mézes ital

Hozzávalók 2 személyre: 12 dkg porcukor, 5 evőkanál méz, 1 citrom leve, csipetnyi reszelt citromhéj, 3 dl tea, 3 dl tej
Elkészítés: A porcukrot, a mézet, a citrom levét és héját habosra keverjük. Hozzáöntjük a forró teát és a tejet. Jól összekeverjük, és füles
üvegpohárban kínáljuk.

Fűszeres tea

Hozzávalók 6 személyre: 7,5 dl víz, 4 filter Ceylon fekete tea, cukor, 2,5 dl ananászlé, 1 dl narancslé, 1 mokkáskanál fahéj, 3 szegfűszeg, 1 csipet koriander
Elkészítés: Felforralunk 7,5 dl vizet, és leforrázzuk vele a teát. 4 percig állni hagyjuk, majd a filtereket kiszedjük. Az ananász- és narancslevet ízlés szerint cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd a teához szűrjük. Aki szereti, tejszínt is adhat hozzá.

Vörösboros puncs

Hozzávalók 6 személyre: 10 teáskanál Darjeeling tea, 2 narancs,
8 kocka cukor, 20 dkg szederzselé, 1 üveg (7 dl) vörösbor, 1 rúd fahéj, 3 szegfűszeg
Elkészítés: Felforralunk 7,5 dl vizet, leforrázzuk vele a teát, és 4 percig állni hagyjuk. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, a héjával megdörzsöljük a kockacukrokat, a levét kinyomjuk. A kockacukrokat elkeverjük a narancslével, a szederzselével, a vörösborral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, felforrósítjuk. Végül a teához szűrjük, és kínáljuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.