Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tea

Teás italok - minden alkalomra

Azt mondják, a tea a testet-lelket egyaránt felfrissíti. Mindegy hogy hidegen vagy melegen fogyasztjuk, azonban fő a változatosság! Különleges poharakban, gyümölcsökkel, mézzel, tejjel ízesítve vendégeinknek is kínálhatjuk.
Meleg limonádé

Hozzávalók 2 személyre: 4 evőkanál méz, 2 evőkanál porcukor, 1 citrom héja + 2 citrom leve, 1 narancs héja és leve, fél liter forró fekete tea
Elkészítés: Mély edénybe tesszük a mézet, a porcukrot és habosra keverjük. Beletesszük a reszelt citrom- és narancshéjat és a leveket. Beleöntjük a teát, állandóan keverjük, amíg a méz és a cukor elolvad. Puncsos pohárban tegyük az asztalra.

Tej-tea

Hozzávalók 6 személyre: 1 l tej, 2 evőkanál teafű, cukor, citrom vagy narancshéj
Elkészítés: A tejet felforraljuk, és amikor forr, beletesszük a teafüvet. Levesszük a tűzről, többször megkeverjük, és kb. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Ízlés szerint édesítve, kevés citrom- vagy narancshéjjal, jól behűtve fogyasztjuk.

Mézes ital

Hozzávalók 2 személyre: 12 dkg porcukor, 5 evőkanál méz, 1 citrom leve, csipetnyi reszelt citromhéj, 3 dl tea, 3 dl tej
Elkészítés: A porcukrot, a mézet, a citrom levét és héját habosra keverjük. Hozzáöntjük a forró teát és a tejet. Jól összekeverjük, és füles
üvegpohárban kínáljuk.

Fűszeres tea

Hozzávalók 6 személyre: 7,5 dl víz, 4 filter Ceylon fekete tea, cukor, 2,5 dl ananászlé, 1 dl narancslé, 1 mokkáskanál fahéj, 3 szegfűszeg, 1 csipet koriander
Elkészítés: Felforralunk 7,5 dl vizet, és leforrázzuk vele a teát. 4 percig állni hagyjuk, majd a filtereket kiszedjük. Az ananász- és narancslevet ízlés szerint cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd a teához szűrjük. Aki szereti, tejszínt is adhat hozzá.

Vörösboros puncs

Hozzávalók 6 személyre: 10 teáskanál Darjeeling tea, 2 narancs,
8 kocka cukor, 20 dkg szederzselé, 1 üveg (7 dl) vörösbor, 1 rúd fahéj, 3 szegfűszeg
Elkészítés: Felforralunk 7,5 dl vizet, leforrázzuk vele a teát, és 4 percig állni hagyjuk. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, a héjával megdörzsöljük a kockacukrokat, a levét kinyomjuk. A kockacukrokat elkeverjük a narancslével, a szederzselével, a vörösborral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, felforrósítjuk. Végül a teához szűrjük, és kínáljuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.