Hozzávalók (egy 39x30 cm nagyságú tepsiben megsütött vagy két 30 cm átmérőjű, kör alakú pizzához):
300 g finomliszt + a nyújtáshoz
1 teáskanál só
fél teáskanál kristálycukor
1 csomag szárított élesztő
175 ml langyos víz
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítése:
1. Az átszitált lisztet, a sót és a cukrot alaposan keverjük össze, adjuk hozzá a langyos vizet, az olajat, majd dogozzuk sima tésztává. Készítsünk belőle egy nagy gombócot, takarjuk le, majd meleg helyen 1 órán keresztül hagyjuk kelni.
2. A sütőt melegítsük elő 250 fokra. A tésztát tegyük egy belisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk ki, és helyezzük egy kevés olajjal megkent tepsire, vagy osszuk el két részre, mindkét adagot nyújtsuk kör alakúra, és tegyük a kerek, olajjal kikent sütőformákba.
3. Ízlés szerint rakjuk meg a tésztát a kiválasztott feltéttel, majd a sütő alsó felében süssük kb. 15 percig.
Hozzávalók (az alaptésztához szükséges mennyiségben):
2 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
1 kis doboz paradicsompüré (konzerv)
2 gerezd fokhagyma
negyed teáskanál oregánó, bazsalikom és majoránna
só
őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítése:
1. A paradicsomkonzerveket a levükkel együtt öntsük egy fazékba, adjuk hozzá a pürét, majd fakanállal vagy villával nyomogassuk szét.
2. A fokhagymát hámozzuk meg, préseljük át, adjuk a paradicsomhoz. A keveréket forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük 10 percig.
3. A mártást ízesítsük sóval, borssal és a zöld fűszerekkel, majd főzzük további 5 percig.
1. Sonkás-gombás
Hozzávalók:
1 adag alapmártás
200 g sampinyongomba
120 g sonka
50 g zöld olívabogyó
200 g reszelt sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajt felével, tegyük rá a vékonyra szeletelt gombát, a sonkaszeleteket, az olívabogyót, majd a reszelt sajt másik felét, végül süssük ropogósra.
2. Ananászos-sonkás
Hozzávalók:
1 adag alapmártás
1 doboz ananászkonzerv
120 g sonka
300 g mozzarella sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a szeletelt sonkával és a lecsepegtetett ananászkockákkal. Ezen osszuk el a felszeletelt mozzarellát, majd süssük ropogósra.
3. Szalámis-erős paprikás
Hozzávalók:
200 g mozzarella sajt
1 fej lila hagyma
120 g szeletelt szalámi
2-3 db kisebb csilipaprika vagy peperoni
100 g reszelt edami sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt edami sajttal, osszuk el a tetején a felszeletelt mozzarellát, a hagymakarikákat, a szalámiszeleteket és a csili- vagy peperonikarikákat, majd süssük ropogósra.
4. Tonhalas-kapribogyós
Hozzávalók:
2 doboz tonhalkonzerv
1 fej hagyma
100 g zöld olívabogyó
50 g kapribogyó
250 g szeletelt sajt (mozzarella, edami, parmezán)
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, egyenletesen osszuk el rajta a tonhalat, a hagymakarikákat, az olíva- és a kapribogyót, végül szórjuk meg a kedvenc sajtunkkal, majd süssük ropogósra.
5. Spenótos-camembert sajtos
Hozzávalók:
350 g mirelit vagy friss spenót
só, őrölt fekete bors
csipetnyi szerecsendió
fél db citrom reszelt héja
2 fej hagyma
100 g szeletelt edami sajt
150 g camembert sajt
Elkészítése:
1. A mirelit spenótot olvasszuk ki (vagy pároljuk meg a friss spenótot), nyomkodjuk ki belőle a fölösleges vizet, majd ízesítsük sóval, borssal, citromhéjjal és szerecsendióval.
2. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, halmozzuk rá a spenótot, szórjuk meg a reszelt edami sajttal, rakjuk meg hagymakarikákkal, majd süssük 10 percig.
3. A tetején osszuk el a szeletelt camembert sajtot, majd süssük további 5 percig.
6. Zöldséges-tojásos
Hozzávalók:
1 db kisebb cukkini
1 db kisebb padlizsán
2 db paradicsom
1 db paprika
1 fej hagyma
100 g konzervkukorica
2 evőkanál olaj
só
őrölt fekete bors
250 g reszelt ementáli sajt
3 db főtt tojás
Elkészítése:
1. A cukkinit és a padlizsánt karikázzuk fel, szórjuk meg sóval és borssal, majd forró olajban süssük meg.
2. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajt felével, rakjuk meg a padlizsán- és a cukkinikarikákkal, a feldarabolt paradicsommal és paprikával, valamint a felkarikázott hagymával.
3. Szórjuk rá a leszűrt kukoricát, majd süssük 10 percig. Ekkor halmozzuk a tésztára a felkarikázott főtt tojást és a maradék sajtot is, majd süssük további 5 percig.
7. Extra húsos
Hozzávalók:
150 g sonka
100 g szalonna
2-3 kisebb szál kolbász
150 g reszelt trappista sajt
csilipaprika vagy peperoni (ízlés szerint)
2 db paradicsom
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajttal, tegyünk rá a sonkaszeleteket, a csíkokra vágott szalonnát, a kolbászkarikákat, a felszeletelt erős paprikát és a paradicsomkarikákat, majd süssük ropogósra.
8. Articsókás-szalámis
Hozzávalók:
2 fej hagyma
120 g szeletelt szalámi
1 doboz articsókakonzerv
100 g mozzarella sajt
100 g reszelt edami sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajttal, tegyünk rá a vékonyra szeletelt szalámit, a mozarellakarikákat, a leszűrt articsókadarabokat és a hagymakarikákat, majd süssük ropogósra.
9. Szalonnás-hagymás
Hozzávalók:
1 fej vörös- és 2 fej lilahagyma
1 fej póréhagyma
2 evőkanál olaj
150 g baconszalonna
1 db kisebb csilipaprika
250 g reszelt trappista sajt
Elkészítése:
1. A háromféle hagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, majd forró olajban pirítsuk meg. Aki szereti, az csilipaprikát is adhat hozzá.
2. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a hagymakeverékkel és a reszelt sajttal, majd süssük 10 percig.
3. Fektessük rá a baconszeleteket, és süssük újabb 5 percig.
10. Darált húsos
Hozzávalók:
400 g darált marhahús
2 fej hagyma
2 evőkanál olívaolaj
100 g reszelt sárgarépa
120 g reszelt edami sajt
Elkészítése:
1. A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel, majd forró olajban pirítsuk meg.
2. Adjuk hozzá a darált húst, pároljuk puhára, majd vegyítsük össze néhány kanálnyi alapmártással és a reszelt sárgarépával.
3. Kenjük a pizzatésztára, bőven szórjuk meg reszelt sajttal, majd süssük meg.
11. Négysajtos
Hozzávalók:
2 evőkanál bazsalikomos pesto
130 g mozzarella sajt
150 reszelt edami sajt
120 g camembert sajt
80 g füstölt sajt
2 evőkanál apróra vágott dió
Elkészítése:
1. A pizzatésztát vékonyan kenjük meg az alapmártással, majd a bazsalikomos pestóval.
2. Halmozzuk rá a felszeletelt sajtokat, szórjuk meg a dióval és a reszelt edami sajttal, végül süssük ropogósra.
12. Szardellás-olívabogyós
Hozzávalók:
200 g koktélparadicsom
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított kakukkfű
só
bors
12 db szardellafilé
100 g fekete olívabogyó
150 g reszelt edami sajt
Elkészítése:
1. A hagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, majd a felszeletelt paradicsommal együtt forró olajban pirítsuk meg. Ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel.
2. Az elkészített hagymás keveréket kenjük a pizzatésztára, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, az olívabogyóval és a szeletelt szardellával. 15 perc alatt süssük meg.
13. Paprikás-feta sajtos
Hozzávalók:
1-1 db sárga, zöld és piros színű paprika
100 g csípős szalámi
1 fej hagyma
100 g fekete olívabogyó
200 g feta sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát vékonyan kenjük meg az alapmártással, majd tegyük rá a vékonyra szeletelt csípősszalámi-karikákat és a sajtszeleteket. Rakjuk a tetejére a felkarikázott hagymát, a felcsíkozott paprikát és az olívabogyókat. Süssük ropogósra.
14. Almás-sonkás
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
3-4 db alma
2 fej lila hagyma
8 szelet pulykasonka
100 g rukkola
250 g füstölt sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a lereszelt füstölt sajttal, tegyük rá a sonka- és almaszeleteket, a hagymakarikákat, majd süssük ropogósra. Tipp: Tálalás előtt szórjuk meg a rukkolával.
15. Csirkehúsos-brokkolis
Hozzávalók:
300 g brokkoli
300 g csirkemellfilé
200 g reszelt füstölt sajt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál pizza-fűszerkeverék
só
Elkészítése:
1. A brokkolit sós vízben főzzük meg úgy, hogy ropogós maradjon, majd szűrjük le. A csirkehúst csíkozzuk fel, majd keverjük össze az olajjal és a fűszerkeverékkel.
2. Hagyjuk 1 órán keresztül pácolódni, majd teflonserpenyőben süssük meg.
3. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, tegyünk rá a brokkolirózsákat és a csirkehúst, majd süssük meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.