Az Ínyenc magazin legfrissebb számában nemcsak az adventi készülődésé, és a téli, erősítő ételeké a főszerep, hanem az olyan alapételéké is, mint az olasz házi gnocchi. Az ókori Róma katonái a birodalom népeivel is megismertették a ma ismert fogás elődjét. A burgonya európai elterjedését és termesztését megelőző időszakban a gnocchi tésztája lisztből, tojásból és vízből állt, hasonlóan a magyar nokedlihez, amely vélhetőleg innen ered.
A maihoz hasonló burgonyás gnocchit nagyjából az 1880-as évektől készítenek. Bár Olaszországban szinte mindenütt kedvelt fogás, bizonyos tartományokban különösen népszerű. Szardínia szigetén a gnocchi kisebb, erősen bordázott, sáfránnyal ízesített változatát készítik el. Ott legszívesebben paradicsomos bárányraguval szervírozzák.
Karácsony minden mennyiségben!
Az Ínyenc magazin legújabb számában az ünnepi menü mellett egyebek között vadételek és különleges torták, az Édes élet desszertmagazin téli lapszámában pedig csokoládés finomságok várnak titeket. Emellett egy új kiadványt is ajánlunk: a Mindmegette.hu Karácsony 50 hagyományos karácsonyi és szilveszteri étel receptje mellett 35 egészséges, „mentes” ötletet is tartalmaz, amelyek garantálják, hogy mindenki lemondás nélkül élvezhesse az ünnep megismételhetetlen ízeit. Keresse a magazinokat az újságárusoknál!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.