Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tésztaféle

Mi a titka a tökéletes házi gnocchinak?

Az olasz nudli, vagyis a gnocchi sokkal finomabb, ha otthon készítjük el. Gyors és sokféleképpen variálható tésztaétel, aminek nehéz ellenállni. De hogyan is készül és mi a titka?

Az Ínyenc magazin legfrissebb számában nemcsak az adventi készülődésé, és a téli, erősítő ételeké a főszerep, hanem az olyan alapételéké is, mint az olasz házi gnocchi. Az ókori Róma katonái a birodalom népeivel is megismertették a ma ismert fogás elődjét. A burgonya európai elterjedését és termesztését megelőző időszakban a gnocchi tésztája lisztből, tojásból és vízből állt, hasonlóan a magyar nokedlihez, amely vélhetőleg innen ered.

A gnocchi valójában az olaszok galuskája (Shutterstock)
A gnocchi valójában az olaszok galuskája (Shutterstock)

A maihoz hasonló burgonyás gnocchit nagyjából az 1880-as évektől készítenek. Bár Olaszországban szinte mindenütt kedvelt fogás, bizonyos tartományokban különösen népszerű. Szardínia szigetén a gnocchi kisebb, erősen bordázott, sáfránnyal ízesített változatát készítik el. Ott legszívesebben paradicsomos bárányraguval szervírozzák.

Karácsony minden mennyiségben!
Az Ínyenc magazin legújabb számában az ünnepi menü mellett egyebek között vadételek és különleges torták, az Édes élet desszertmagazin téli lapszámában pedig csokoládés finomságok várnak titeket. Emellett egy új kiadványt is ajánlunk: a Mindmegette.hu Karácsony 50 hagyományos karácsonyi és szilveszteri étel receptje mellett 35 egészséges, „mentes” ötletet is tartalmaz, amelyek garantálják, hogy mindenki lemondás nélkül élvezhesse az ünnep megismételhetetlen ízeit. Keresse a magazinokat az újságárusoknál!

AMIRE A GNOCCHI KÉSZÍTÉSNÉL FIGYELJ!

  1. A krumplit süssük meg, és ne főzzük!
  2. A tésztához adjunk reszelt parmezánt is, a szokásos alapanyagok mellett.
  3. A formázáshoz használjunk villát!
  4. Ne főzzük szét a tésztát! Ha feljött a víz tetejére, máris lehet szűrni!
Eláruljuk a tökéletes gnocchi titkát (Shutterstock)
Eláruljuk a tökéletes gnocchi titkát (Shutterstock)


Nézzétek meg videón, hogyan készül a tökéletes gnocchi


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.