Zsemlegombóc
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus kuglóf
Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba
Klasszikus grízgaluska leves
Tésztaféle

Mi a titka a tökéletes házi gnocchinak?

Az olasz nudli, vagyis a gnocchi sokkal finomabb, ha otthon készítjük el. Gyors és sokféleképpen variálható tésztaétel, aminek nehéz ellenállni. De hogyan is készül és mi a titka?

Az Ínyenc magazin legfrissebb számában nemcsak az adventi készülődésé, és a téli, erősítő ételeké a főszerep, hanem az olyan alapételéké is, mint az olasz házi gnocchi. Az ókori Róma katonái a birodalom népeivel is megismertették a ma ismert fogás elődjét. A burgonya európai elterjedését és termesztését megelőző időszakban a gnocchi tésztája lisztből, tojásból és vízből állt, hasonlóan a magyar nokedlihez, amely vélhetőleg innen ered.

A gnocchi valójában az olaszok galuskája (Shutterstock)
A gnocchi valójában az olaszok galuskája (Shutterstock)

A maihoz hasonló burgonyás gnocchit nagyjából az 1880-as évektől készítenek. Bár Olaszországban szinte mindenütt kedvelt fogás, bizonyos tartományokban különösen népszerű. Szardínia szigetén a gnocchi kisebb, erősen bordázott, sáfránnyal ízesített változatát készítik el. Ott legszívesebben paradicsomos bárányraguval szervírozzák.

Karácsony minden mennyiségben!
Az Ínyenc magazin legújabb számában az ünnepi menü mellett egyebek között vadételek és különleges torták, az Édes élet desszertmagazin téli lapszámában pedig csokoládés finomságok várnak titeket. Emellett egy új kiadványt is ajánlunk: a Mindmegette.hu Karácsony 50 hagyományos karácsonyi és szilveszteri étel receptje mellett 35 egészséges, „mentes” ötletet is tartalmaz, amelyek garantálják, hogy mindenki lemondás nélkül élvezhesse az ünnep megismételhetetlen ízeit. Keresse a magazinokat az újságárusoknál!

AMIRE A GNOCCHI KÉSZÍTÉSNÉL FIGYELJ!

  1. A krumplit süssük meg, és ne főzzük!
  2. A tésztához adjunk reszelt parmezánt is, a szokásos alapanyagok mellett.
  3. A formázáshoz használjunk villát!
  4. Ne főzzük szét a tésztát! Ha feljött a víz tetejére, máris lehet szűrni!
Eláruljuk a tökéletes gnocchi titkát (Shutterstock)
Eláruljuk a tökéletes gnocchi titkát (Shutterstock)


Nézzétek meg videón, hogyan készül a tökéletes gnocchi


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.