Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Két újabb kedvencünkkel bővült a hungarikumok listája

szaloncukor
A Hungarikum Bizottság döntése értelmében kedden újabb tételek kerültek be a Hungarikumok Gyűjteményébe: immár a magyar karácsonyok elmaradhatatlan eleme, a szaloncukor, és a világszerte ismert Aranyfácán sűrített paradicsomkonzerv is szerepel a sajátosan magyar jellegzetességet tartalmazó gyűjteményben.

A kedden meghozott bizottsági döntés értelmében hungarikum lett a szaloncukor, ami a XIX. századi megjelenése óta a hazai cukrász- és édesipar fontos terméke; illetve a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom ami kizárólag magyar földeken termesztett paradicsomból készül – mondta el Nagy István agrárminiszter kedden, az erről szóló sajtótájékoztatón. Emellett bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a kocsi is, ami 500 évvel ezelőtt jelentősen növelte a közúti közlekedés kényelmét és gyorsaságát, és szintén magyar találmány.

Hungarikum lett a szaloncukor (Fotó: Shutterstock)
Hungarikum lett a szaloncukor (Fotó: Shutterstock)



A Magyar Értéktárba felvett új elemek közé tartozik a pápai sonka, amely a pápai húsipar híres terméke, amely mára világhírnévre tett szert, illetve a nándorfehérvári diadal emlékére elrendelt déli harangszó is.

A Hungarikum Bizottság döntésével 92-re emelkedett a Hungarikum Gyűjteményében található elemek száma, a Magyar Értéktárban pedig 154 kiemelkedő nemzeti értéket tartunk számon – közölte a szaktárca.

(Forrás: Mandiner.hu)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.