Tíz vegánból nyolc legalább annyira idegenkedik a biomagvaktól, mint azok, akik szalontüdővel turbózzák fel húsimádó pizzájukat. Így az állati eredetű termékeket nem tartalmazó tortillachips, krokett, burrito vagy rántott hagymakarika is lehet a vegán étrend természetes része. Ezekhez pedig több mint kiváló szószokat lehet összeütni tej- és tojásmentes alapanyagokból. Úgy mint:
Hozzávalók:
1/4 csésze kesudió
1 csésze meleg víz
1 ek kukoricakeményítő
1 ek almaecet
1 ek sörélesztőpehely
1 kk só
A kesudiót turmixgépbe tesszük, majd 1-2 evőkanál vízzel krémesre aprítjuk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, az almaecetet, a sörélesztőt majd a sót, végül a maradék vizet, majd összeturmixoljuk. Ezt az elegyet egy edényben krémes állagúra főzzük. Ízlés szerint felaprított snidlinget is adhatunk hozzá.
Hozzávalók:
3 ek mogyoróvaj
1 ek rizs- vagy fehérborecet
1 ek citromlé
2 tk reszelt gyömbér
1 ek szójaszósz
1 tk agave- vagy hasonló édes szirup
kevés meleg víz
Az összetevőket egy tálban összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen.
1 marék bazsalikomlevél
1 marék petrezselyem
10 dkg bébispenótlevél
3 dkg dió
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
só, bors
Az összetevőket turmixgépbe tesszük, majd összeturmixoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.