Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a növényi alapú táplálkozás nem egyenlő a zebrapintyek és a kőszáli kecskék étrendjének követésével. Házigazdánk, ismeretterjesztő sorozatának mai részében a vegán snackek világába kalauzol el bennünket!

Tíz vegánból nyolc legalább annyira idegenkedik a biomagvaktól, mint azok, akik szalontüdővel turbózzák fel húsimádó pizzájukat. Így az állati eredetű termékeket nem tartalmazó tortillachips, krokett, burrito vagy rántott hagymakarika is lehet a vegán étrend természetes része. Ezekhez pedig több mint kiváló szószokat lehet összeütni tej- és tojásmentes alapanyagokból. Úgy mint:

Vegán sajtkrém

Hozzávalók:

1/4 csésze kesudió
1 csésze meleg víz
1 ek kukoricakeményítő
1 ek almaecet
1 ek sörélesztőpehely
1 kk só

A kesudiót turmixgépbe tesszük, majd 1-2 evőkanál vízzel krémesre aprítjuk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, az almaecetet, a sörélesztőt majd a sót, végül a maradék vizet, majd összeturmixoljuk. Ezt az elegyet egy edényben krémes állagúra főzzük. Ízlés szerint felaprított snidlinget is adhatunk hozzá.

Mogyoróvajas-gyömbéres szósz

Hozzávalók:

3 ek mogyoróvaj
1 ek rizs- vagy fehérborecet
1 ek citromlé
2 tk reszelt gyömbér
1 ek szójaszósz
1 tk agave- vagy hasonló édes szirup
kevés meleg víz

Az összetevőket egy tálban összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen.

Spenótos-diós pestó

1 marék bazsalikomlevél
1 marék petrezselyem
10 dkg bébispenótlevél
3 dkg dió
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
só, bors

Az összetevőket turmixgépbe tesszük, majd összeturmixoljuk.

HÁZIGAZDÁNK TOVÁBBI RECEPTJEIT ÉS CIKKEIT ITT TALÁLOD >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.