Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a növényi alapú táplálkozás nem egyenlő a zebrapintyek és a kőszáli kecskék étrendjének követésével. Házigazdánk, ismeretterjesztő sorozatának mai részében a vegán snackek világába kalauzol el bennünket!

Tíz vegánból nyolc legalább annyira idegenkedik a biomagvaktól, mint azok, akik szalontüdővel turbózzák fel húsimádó pizzájukat. Így az állati eredetű termékeket nem tartalmazó tortillachips, krokett, burrito vagy rántott hagymakarika is lehet a vegán étrend természetes része. Ezekhez pedig több mint kiváló szószokat lehet összeütni tej- és tojásmentes alapanyagokból. Úgy mint:

Vegán sajtkrém

Hozzávalók:

1/4 csésze kesudió
1 csésze meleg víz
1 ek kukoricakeményítő
1 ek almaecet
1 ek sörélesztőpehely
1 kk só

A kesudiót turmixgépbe tesszük, majd 1-2 evőkanál vízzel krémesre aprítjuk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, az almaecetet, a sörélesztőt majd a sót, végül a maradék vizet, majd összeturmixoljuk. Ezt az elegyet egy edényben krémes állagúra főzzük. Ízlés szerint felaprított snidlinget is adhatunk hozzá.

Mogyoróvajas-gyömbéres szósz

Hozzávalók:

3 ek mogyoróvaj
1 ek rizs- vagy fehérborecet
1 ek citromlé
2 tk reszelt gyömbér
1 ek szójaszósz
1 tk agave- vagy hasonló édes szirup
kevés meleg víz

Az összetevőket egy tálban összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen.

Spenótos-diós pestó

1 marék bazsalikomlevél
1 marék petrezselyem
10 dkg bébispenótlevél
3 dkg dió
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
só, bors

Az összetevőket turmixgépbe tesszük, majd összeturmixoljuk.

HÁZIGAZDÁNK TOVÁBBI RECEPTJEIT ÉS CIKKEIT ITT TALÁLOD >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.