Körömpörkölt csülökkel
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Zsemlegombóc
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kapros tökfőzelék virslivel
Babgulyás
Tojásos nokedli fejes salátával
Tej- és tojásmentes receptekből meglehetősen sok kering az interneten, ezek túlnyomó többsége viszont olyan érzetet kelt, mint a citromos sör vagy a művirág a Bütykös Bögöly resti asztalán. Kikísérleteztem a tutit - tessenek letesztelni!

Bár a hagyományos majonéz semmilyen tekintetben nem nevezhető édességnek, hasonlóan súlyos addikciót tud okozni, mint a cukorfüggők heroinja, a mogyorókrém. (És hasonlóan rettenetes kalóriatartalma sem bír komolyabb elrettentő erővel a függők számára.) A vegán konyha a közhiedelemmel szeges ellentétben ízekben kifejezetten gazdag, ám a majonéz elhagyása okozta űrt sokáig nem volt képes betölteni semmi.
 

Tudniillik a tej- és tojásmentes receptekből meglehetősen sok kering az interneten, ezek túlnyomó többsége viszont olyan érzetet kelt, mint a citromos sör vagy a művirág a Bütykös Bögöly resti asztalán. Az egyik bevásárlóközpont jó ideig forgalmazott olyan majonézt, mely nem tartalmazott állati eredetű termékeket, viszont olyan összetevőket annál inkább, melyeket vélhetőleg a sípoló gumicsont gyártása során is előszeretettel alkalmaznak.

A következő recepttel azonban nem lehet melléfogni: használhatjuk kukorica-, burgonya- vagy Waldorf salátához, sőt - ha figyelmen kívül hagyjuk a Ponyvaregényben elhangzott szentenciát, ami - sült krumplihoz is. Ízvilágában kísértetiesen hasonlít az eredetire, kalóriatartalma viszont töredéke annak.

Hozzávalók:

1/2 csésze szójatej (natúr)
1/2 csésze olívaolaj
1 ek almaecet
1 ek citromlé
1 tk dijoni mustár
1/2 ek agave- vagy juharszirup
1 kk só

A majonéz összetevőit az olívaolaj kivételével turmixgépbe helyezzük, majd egy jó percig magas fokozaton összemixeljük. Ekkor a legkisebb fokozaton folyamatosan csepegtetve hozzáadagoljuk az olívaolajat. Fogyasztás előtt félórára hűtőbe tesszük.

HÁZIGAZDÁNK TOVÁBBI RECEPTJEIT ÉS CIKKEIT ITT TALÁLJÁTOK >>> 
 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.