Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Petrezselyem, snidling, citromfű, majoránna - ízletesek, szépek, sőt, legtöbbjük gyógyhatással is bír! Egy-két cserép növényke a legkisebb konyhában is elfér - ideje beszerezni mindegyikből egy.egy tővel!
Petrezselyem

A magyar konyha egyik alapkövének számító fűszer Dél-Európából származik. Számos fajtája közül a két legismertebb az egyszerű és a fodros levelű. Utóbbi lédúsabb, vastagabb levelű, így turmixoláshoz ideális választás.
A háziasszonyok nem csak a konyhában „varázsolhatnak vele”: felhasználásával értékes bőrszépítő pakolásokat lehet készíteni, és már az ókorban is alkalmazták fájdalomcsillapításra.

FOGYNI AKARSZ? ÍME 14 ZAMATOS ZÖLDFŰSZER, AMI SEGÍT >>>
Citromfű

Nevét friss, citromra emlékeztető illatáról kapta ez az alvászavarok ellen is kitűnő növény. Készítsünk belőle teát, vagy tegyük fürdővizünkbe relaxáláshoz. A konyhában mártásokhoz, öntetekhez, gyümölcslevesekhez használjuk, de érdemes túróval elkeverve is kipróbálni. Melegebb napokon remek frissítő, ha házi limonádénkba csipkedünk leveleiből.

Majoránna

Az ókorban szent növénynek tartották, és a boldogság szimbóluma volt. Mára levesek, sültek elengedhetetlen ízesítője, de fűszervajak, olajok kiegészítőjeként is fenséges aromát ad. A szárított majoránnaszárak koszorúba fonva mutatós dekorációként szolgálhatnak.

Snidling, a hagyma ízű fű
Snidling, a hagyma ízű fű

Snidling

A metélőhagymaként is ismert növény íze a vörös- és a fokhagyma közötti, nagyon kedvelt, egész évben termő fűszernövény. Ám nem csak az ízéért érdemes fogyasztani: levelei magas vitamin-, ásványianyag- és illóolaj-tartalma miatt a népi orvoslásban is régóta használják. Immunerősítő, étvágygerjesztő és gyomorerősítő hatása serkenti az emésztést, ezért javasolják fogyasztását gyomorproblémák esetén. Sőt, a konyhakertben távol tártja más növényektől a levéltetveket és a gombás fertőzéseket.

Snidlingpesto
Turmixoljunk össze 5 dkg metélőhagymát 1 dl olívaolajjal. Dúsítsuk 2 ek parmezánnal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.