Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Babgulyás
Epres blondie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kínai szezámmagos csirke
Csupacsokis brownie
Körömpörkölt csülökkel
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel
Zsemlegombóc
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Finomfőzelék
Petrezselyem, snidling, citromfű, majoránna - ízletesek, szépek, sőt, legtöbbjük gyógyhatással is bír! Egy-két cserép növényke a legkisebb konyhában is elfér - ideje beszerezni mindegyikből egy.egy tővel!
Petrezselyem

A magyar konyha egyik alapkövének számító fűszer Dél-Európából származik. Számos fajtája közül a két legismertebb az egyszerű és a fodros levelű. Utóbbi lédúsabb, vastagabb levelű, így turmixoláshoz ideális választás.
A háziasszonyok nem csak a konyhában „varázsolhatnak vele”: felhasználásával értékes bőrszépítő pakolásokat lehet készíteni, és már az ókorban is alkalmazták fájdalomcsillapításra.

FOGYNI AKARSZ? ÍME 14 ZAMATOS ZÖLDFŰSZER, AMI SEGÍT >>>
Citromfű

Nevét friss, citromra emlékeztető illatáról kapta ez az alvászavarok ellen is kitűnő növény. Készítsünk belőle teát, vagy tegyük fürdővizünkbe relaxáláshoz. A konyhában mártásokhoz, öntetekhez, gyümölcslevesekhez használjuk, de érdemes túróval elkeverve is kipróbálni. Melegebb napokon remek frissítő, ha házi limonádénkba csipkedünk leveleiből.

Majoránna

Az ókorban szent növénynek tartották, és a boldogság szimbóluma volt. Mára levesek, sültek elengedhetetlen ízesítője, de fűszervajak, olajok kiegészítőjeként is fenséges aromát ad. A szárított majoránnaszárak koszorúba fonva mutatós dekorációként szolgálhatnak.

Snidling, a hagyma ízű fű
Snidling, a hagyma ízű fű

Snidling

A metélőhagymaként is ismert növény íze a vörös- és a fokhagyma közötti, nagyon kedvelt, egész évben termő fűszernövény. Ám nem csak az ízéért érdemes fogyasztani: levelei magas vitamin-, ásványianyag- és illóolaj-tartalma miatt a népi orvoslásban is régóta használják. Immunerősítő, étvágygerjesztő és gyomorerősítő hatása serkenti az emésztést, ezért javasolják fogyasztását gyomorproblémák esetén. Sőt, a konyhakertben távol tártja más növényektől a levéltetveket és a gombás fertőzéseket.

Snidlingpesto
Turmixoljunk össze 5 dkg metélőhagymát 1 dl olívaolajjal. Dúsítsuk 2 ek parmezánnal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.