Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Petrezselyem, snidling, citromfű, majoránna - ízletesek, szépek, sőt, legtöbbjük gyógyhatással is bír! Egy-két cserép növényke a legkisebb konyhában is elfér - ideje beszerezni mindegyikből egy.egy tővel!
Petrezselyem

A magyar konyha egyik alapkövének számító fűszer Dél-Európából származik. Számos fajtája közül a két legismertebb az egyszerű és a fodros levelű. Utóbbi lédúsabb, vastagabb levelű, így turmixoláshoz ideális választás.
A háziasszonyok nem csak a konyhában „varázsolhatnak vele”: felhasználásával értékes bőrszépítő pakolásokat lehet készíteni, és már az ókorban is alkalmazták fájdalomcsillapításra.

FOGYNI AKARSZ? ÍME 14 ZAMATOS ZÖLDFŰSZER, AMI SEGÍT >>>
Citromfű

Nevét friss, citromra emlékeztető illatáról kapta ez az alvászavarok ellen is kitűnő növény. Készítsünk belőle teát, vagy tegyük fürdővizünkbe relaxáláshoz. A konyhában mártásokhoz, öntetekhez, gyümölcslevesekhez használjuk, de érdemes túróval elkeverve is kipróbálni. Melegebb napokon remek frissítő, ha házi limonádénkba csipkedünk leveleiből.

Majoránna

Az ókorban szent növénynek tartották, és a boldogság szimbóluma volt. Mára levesek, sültek elengedhetetlen ízesítője, de fűszervajak, olajok kiegészítőjeként is fenséges aromát ad. A szárított majoránnaszárak koszorúba fonva mutatós dekorációként szolgálhatnak.

Snidling, a hagyma ízű fű
Snidling, a hagyma ízű fű

Snidling

A metélőhagymaként is ismert növény íze a vörös- és a fokhagyma közötti, nagyon kedvelt, egész évben termő fűszernövény. Ám nem csak az ízéért érdemes fogyasztani: levelei magas vitamin-, ásványianyag- és illóolaj-tartalma miatt a népi orvoslásban is régóta használják. Immunerősítő, étvágygerjesztő és gyomorerősítő hatása serkenti az emésztést, ezért javasolják fogyasztását gyomorproblémák esetén. Sőt, a konyhakertben távol tártja más növényektől a levéltetveket és a gombás fertőzéseket.

Snidlingpesto
Turmixoljunk össze 5 dkg metélőhagymát 1 dl olívaolajjal. Dúsítsuk 2 ek parmezánnal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.