Hiányzik még egy tálca aprósütemény a karácsonyi menüből? Vagy már nem lesz időd összeállítani a bejglit, esetleg lőttek a zserbóterveknek? Ne ess pánikba! Mutatunk egy mutatós, villámgyorsan elkészíthető aprósüteményt. Itt a kávészem keksz receptje!
A karácsonyi, ünnepi asztalról nem hiányozhatnak a laktató desszertek, mint amilyen a zserbó, a bejgli, a mézes krémes vagy a flódni, de ott van a helye a tálcán az olyan apróságoknak is mint a linzer, a mézeskalács és a hókifli. Ha esetleg kellene még valami sütemény, vagy újítanál idén, akkor hoztunk neked egy olyan receptet, ami nemcsak finom, de villámgyorsan is elkészíthető!
Így készül a kávészem keksz, amit az utolsó pillanatokban is összedobhatsz!
Hozzávalók 18 darabhoz:
1 ek. instant kávé
2 ek. tej
12 dkg liszt
2 ek. kakaópor
3 ek. étkezési keményítő
10 dkg puha vaj
1 db tojássárgája
7 ek. porcukor
Elkészítés:
Megmelegítjük a két evőkanál tejet, feloldjuk benne az instant kávét. Amíg hűl, elkészítjük a tészta alapját. Egy keverőtálban elektromos habverővel kihabosítjuk a vajat a porcukorral. Hozzádolgozzuk a tojássárgáját, majd eloszlatjuk benne a kávét. A száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, keményítő) egy másik tálban összekeverjük, majd összedolgozzuk a vajas-kávés alappal.
Rudat gyúrunk a tésztából, amelyet 2-3 cm-es darabokra vágunk. Ovális kekszeket formázunk belőlük. Egy kés tompa oldalával vagy fogpiszkálóval középen benyomjuk a kekszeket. Sütőpapírt terítünk egy tepsire, és rárakjuk a nyers kekszeket. Legalább egy órán át hideg helyen pihentetjük.
180 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk pihenni pár percig, majd átrakjuk egy sütőrácsra, hogy ott hűljenek ki teljesen.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.