Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Imádják az internetezők azt a csinos boredukátort, aki TikTok csatornáján oszt meg mindenféle okosságot követőivel borozásról és az ahhoz kapcsolódó témákról. Egy friss videóban most arról beszélt, hogy miért ne dugjuk vissza a dugót a már felnyitott borospalackba, helyette inkább az alábbi pofonegyszerű megoldást javasolja a bor minőségének megőrzésére.

A TikTok-on @confidenceuncorked néven tartalmakat készítő fiatal boredukátor egyik igen népszerű videójában arról beszél, hogy amikor visszatesszük a dugót a már megnyitott borosüvegbe, a lehető legrosszabb megoldást választjuk, ha a bor minőségének megőrzése a cél. Mint mondja, már az üveg felnyitásának pillanatában rengeteg oxigént kap az ital, ezt a lezárásnál pedig csak még tovább fokozzuk, ami könnyen hazavághatja kedvenc nedűnk ízét.

@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

Ennek az az oka, hogy az oxigén könnyen megváltoztathatja a bor szerkezetét, aminek a vége akár oxidációt is eredményezhet. Mint ahogyan az a videóban is jól látható, a boredukátor azt javasolja, hogy az oxigén arányának csökkentésére vegyünk elő egy befőttes üveget, majd miután átöntöttük abba a maradék bort, zárjuk le légmentesen. Nem kell feltétlenül befőttesüveget használni, a lényeg, hogy légmentesen zárjon.

Nem kizárt, hogy sokan találkoztam már ezzel a problémával, ugyanis a videóban elhangzott tanács akkor sikert aratott a népszerű videós platformon, hogy rövid idő alatt több mint 205 ezer kedvelést, 2900 komment, és közel 3 milliós megtekintést generált. Szóval, ha ti sem szeretnétek, hogy a korábbról megmaradt drága bor a lefolyóban végezze, akkor próbáljátok ki ezt a trükköt.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.