Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Az őszi szezon sztárja kétségtelenül a sütőtök. Már augusztus végétől kapható és egészen a tavaszig velünk is marad, de megunni alig lehet, hiszen számtalan fogás készíthető belőle.

1. A sütőtök vásárlásánál fontos szempont, hogy hibátlan, kemény héjú és húsú példányt vegyünk. Amin puha folt található, az már ne jöjjön velünk haza.

2. A tököt sokféle módon feldolgozhatjuk, de a különböző felhasználási módjait megelőzendő általában megfőzzük vagy megsütjük. A két technika sokban eltér egymástól. A főzés gyorsabb eredményt ad, a főzőlével a tök könnyen ízesíthető, ellenben előtte meg kell hámozni a tököt, ami nem a legegyszerűbb.

3. A sütés hosszadalmasabb folyamat, a tök íze intenzívebb, édesebb lesz, cserébe még hámozni se kell, csak a félbeszedett tökből kiemelni a magokat és kis vízzel, fólia alatt megpárolni, majd finoman lesütni.

4. A sütőtökből készített leveshez bármelyik módon előkészíthető a tök. Ha édesebb hangvételű a tervezett fogásunk, akkor célszerű lesütött tökkel dolgozni, de akár utólag is édesíthetünk az ételen.

5. A tök hamar megfő, így a leves is viszonylag gyorsan asztalra kerül. A tököt fűszerezhetjük szerecsendióval, fehér- vagy fekete borssal, adhatunk hozzá zöld fűszereket. Ezek közül a legjobban a zsálya passzol a tök karakteréhez, de rozmaringot, kakukkfüvet vagy csombort is érdemes hozzá adni.

6. A levest tejszínnel vagy különféle olajakkal is lágyíthatjuk. Tálaláskor csorgathatunk a tetejére egy kevés szűz olíva olajat vagy tökmagolajat.

7. A sütőtök jól társítható más zöldségekkel, sárgarépával, fehérrépával, pasztinákkal, zellerrel, csicsókával, krumplival, ezekkel kellemes, gazdag krémleveseket alkot.

8. Önmagában is tartalmas, de nyugodtan adhatunk hozzá rizst, burizst, a kész leves tálalhatjuk pirított krumpligombócokkal, kínálhatunk mellé crostinit vagy frissen sütött grissinit, sajtos pirítóssal is koronázhatjuk, vagy cipóban is tálalhatjuk.

9. A kész sütőtöklevesre szórhatunk egy kis pirított tökmagot, szezámmagot, fekete szezámmagot vagy pirított szeletelt mandulát is, ami nem csak extra ízt, hanem plusz textúrát is ad az ételnek.

MÉG TÖBB SÜTŐTÖKÖS RECEPT >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.