15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Zöldség

Szuperegészséges karfiolféle: tanuld meg szeretni a brokkolit!

Ha még jobban beépül a köztudatba, idővel az ősz slágere lehet a brokkoli. Egészséges és látványos zöldségféle, amiből nemcsak krémlevest készíthetsz.

A karfiol a legközelebbi rokona, egyébként a káposztafélék családjába és a legegészségesebb zöldségfélék közé tartozik. Kizárólag a haragoszöld fejeket érdemes megvenni – a sárgás, nyílt rózsájúak már nem ízletesek.

Innen származik:

A Földközi-tenger partvidékéről származik, termesztett változatát az USA-ban és Nyugat-Európában hosszú ideje kedvelik, nálunk nemrég vált ismertebbé. Főként gyorsfagyasztva, de nagyobb üzletekben, piacokon frissen is kapható.

Ezért fogyaszd:

Gazdag béta-karotinban és C-vitaminban, de folsavat és más B-vitaminokat is tartalmaz, ahogy a benne lévő ásványi anyagok (kalcium és vas) szintén igen értékesek a szervezet számára. Könnyebben emészthető, mint a többi káposztaféle, nem terheli a gyomrot.

Így használd fel:

Nálunk a legelterjedtebb krémlevesként, tésztaszószok hozzávalójaként, besameles mártásban megsütve, de párolva saláták alapanyagaként is felhasználható. Ha szeretnénk, hogy megmaradjon élénk színe, és órák múlva se essen össze, tegyünk jégkockákat egy tálba, és öntsük fel hideg vízzel, majd mártsuk bele egy pillanatra a forró vízből kiemelt brokkolit! A szára is fogyasztható, kicsit tovább kell főzni, mint a rózsákat.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.