Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Ez a könnyű vacsora hamar elkészül, és bárki örül majd neki a családban. Amíg a brokkolis, karfiolos csirke elkészül, marad idő egy közös játékra a gyerekkel!

Sokáig nem szerettem a brokkolit. Meg a karfiolt se. Valahogy ezek a zöldségnövények nagyon távol álltak tőlem. Gyerekkoromban semmi gyökérzöldséget vagy egyéb ilyen virágfélét nem ettem meg. De hiszem, hogy az ember, ahogy idősebb lesz, megváltozik az ízlése, és korábban nem szeretett dolgokra mondja azt, hogy ó ez finom. Azt nem mondom, hogy imádom a brokkolit, de néha nagyon jól esik. Csirkével párosítva pedig igazán finom és ízletes.

Hozzávalók (4 személyre):

500 g brokkoli

500 g csirkemellfilé
2 ek olívaolaj
40 g friss gyömbér
2 -3 ek szójaszósz

1. A megtisztított brokkolit szedjük rózsáira, és főzzük azokat félpuhára forrásban lévő, sós vízben. Ezután szűrjük és csepegtessük le.

2. A csirkemellfilét mossuk meg, töröljük szárazra, majd kockázzuk fel. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk meg rajta a meghámozott, felaprított gyömbért a húskockákkal együtt. Adjuk hozzá a szójaszószt, valamint 50 ml vizet, és kis lángon pároljuk puhára a húst. Közben ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot egy kevés vízzel.

3. Keverjük a húshoz a brokkolirózsákat. Főtt rizs illik hozzá.

Elkészítési idő: 40 perc

A recept a Fanny konyha 2016/5. számában jelent meg.

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Adri receptjeit itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.