Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Praktikus

5 dolog, amit soha ne csinálj az alufóliával

Az alufólia nagyon sokoldalú. Segítségével elcsomagolhatjuk a megmaradt ételeket, lefedhetjük a tepsit a sütőben, de akár egy serpenyőt is megtisztíthatunk vele az odaégett ételmaradékoktól. Azonban a következő néhány dologra semmiképp nem érdemes felhasználni!

Soha ne tedd be a mikróba

Ez talán nyilvánvaló, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: soha, semmilyen körülmények között ne tegyél alufóliát a mikrohullámú sütőbe. Az elektromágneses hullámok ugyanis nem tudnak átjutni a fémeken, ezért visszapattanak - ezek pedig szikrázást vagy lángokat idézhetnek elő. A hűtőbe tehát simán berakhatod az alufóliába csomagolt rántott húst, de a mikróba semmiképp.

Ne süss rajta süteményt

Ha a tepsit alufóliával béleled ki, a süti alja gyorsabban megsülhet, mint a teteje, ami egyenetlen sütést eredményezhet. Erre a célra használd inkább a sütőpapírt!

Ne béleld ki vele a sütő alját

Azt gondolhatnánk, jó ötlet, ha a sütő alját alufóliával béleljük ki a sülés közben lecseppenő szószok vagy lepotyogott ételdarabok felfogására. Azonban az alufólia akadályozhatja a hő megfelelő keringését, így károkat okozhat a sütőben - írja a thekitchn.com.

Ne használd savas ételekhez

A savas ételek, mint például a paradicsomszósz vagy a savanyú gyümölcsök kölcsönhatásba léphetnek az aluminíummal, és néhány nap alatt kimarhatják az alufóliát. Ezeket az ételeket érdemes inkább műanyag fóliába csomagolni vagy edényekben tárolni.

Ne dobd el egyetlen használat után

Az alufólia simán újrahasznosítható, ha elég tiszta és nem túl gyűrött (de ha ételmaradékos, azt le is moshatod róla). Így jóval tovább lesz elég egy guriga fólia, mint általában!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.