Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mosogatni nem bonyolult, ám mégis hajlamosak lehetünk elkövetni bizonyos hibákat, függetlenül attól, hogy mennyire vagyunk tapasztalt háziasszonyok.

Halogatás

A mosogatás halogatása több szempontból is problémás, először is minél több az edény, annál nehezebb rászánnia magát az embernek a mosogatásra. Azoknak, akiknek kicsi a konyhájuk az is ismerős lehet, hogy ilyenkor majdnem ugyanannyi idő és energia a logisztikázás és a szennyes, majd tiszta edények rendezgetése, mint maga a mosogatás, hiszen egyszerűen nincs elég hely hova pakolni. Aztán ott van az a nyilvánvaló tény is, hogy a rászáradt szennyeződéseket sokkal nehezebb eltávolítani. Nem is beszélve arról, hogy a felhalmozott, esetleg együtt beáztatott szennyes edényeken sokkal jobban elszaporodnak a baktériumok. Tehát akárhogy is nézzük, nem éri meg halogatni a mosogatást.

Mosogatószer túladagolás

Ha az ember tempósan akar haladni a mosogatással, hajlamos lehet túl sok mosogatószert használni. Ez nem csak a pazarlás miatt lehet probléma, hanem azért is, mert, ha nem öblítjük le rendesen, könnyen rászáradhat a szer a poharakra vagy tányérokra. És nemcsak hogy csíkot hagy, de akár az ételeinkbe is belekerülhet.

Vízpazarlás

Aztán ott van a vízpazarlás kérdése. A mosogatógép egy program alkalmával mindössze 3 liter vizet használ el, amikor a csapnál mosogatunk, ennek akár a négy-ötszöröse is elfolyhat. Ezért érdemes lehet teleengedni a mosogatót és inkább abban mosogatni, az öblítéshez pedig egy lavórt használni, ha nem dupla a mosogatónk.

Fertőtlenítés kihagyása

Nagyon lényeges, hogy a mosogatót és a mosogatószivacsot is fertőtleníteni kell, hiszen mindkettő a baktériumok melegágya lehet. Ha ezt nem tesszük meg, akkor szennyes vízben áztatjuk és többek között szalmonella valamint E.Coli baktériummal törölgetjük az edényeinket és az evőeszközeinket. Nem hangzik túl jól, igaz?

Konyharuha baki

A konyharuha cseréjéről is hajlamosak lehetünk elfeledkezni, pedig a szakértők szerint minden nap tisztát kellene használni, vagy legalább nagyon odafigyelni arra, hogy ne ugyanazzal törölgessük a kezünket, a konyhapultot, a tiszta edényt és még ki tudja, hogy mi mindent. Mert, ha nem ügyelünk erre, akkor kifejezetten segítjük a baktériumok terjedését a konyharuha használatával.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.