Az almafélék alig tartalmaznak kalóriát, ugyanakkor bővelkednek vitaminban. Különösen C-vitaminban, amely erősíti az immunrendszert, remek hatással van a szív- és érrendszerre, továbbá a zsírégetésben is szerepet játszik.
Az almában található pektin a gyomorban megduzzad, így a gyümölcs hosszan tartó teltségérzetet okoz.
Jelentős kálium- és magnéziumtartalma révén remek vízhajtó és salaktalanító. Mivel ezek az ásványi anyagok erősítik a szívet és az izomzatot, rendszeres almafogyasztóként sokkal fittebbnek is érezheti magát.
Az almában lévő élelmi rostok támogatják a bélműködést, és javítják az anyagcserét.
-Az 1. és az 5. nap az almanap: ezeken a napokon fogyassz el, 5 adagra elosztva, 1,5 kg almát és 400 g-nyi, 2 ek natúr joghurttal kikevert, őrölt fahéjjal ízesített zsírszegény túrót.
-A 2., 3. és 4. napon: reggelire fogyassz el 50 g zabpelyhet 30 g szárított almakarikával és 200 ml zsírszegény tejjel vagy 150 g natúr joghurttal. Ebédre válassz az alábbi receptek közül, vacsorára pedig egyen meg 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret 1 ek cottage cheese-zel vagy túróval, valamint felkarikázott almával.
Almasaláta retekkel és csirkefalatkákkal
Hozzávalók (4 személyre): 400 g fekete vagy jégcsapretek, 3 db alma, 50 g retekcsíra, 250 g csirkemellfilé, só, bors, 3 ek olaj, 3 ek balzsamecet, 2 ek almalé, 1 ek mustár, 1 ek méz, 50 g kemény sajt (pl. parmezán, ementáli), bazsalikomlevelek
Elkészítése: A retket és az almát alaposan mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre. A csírát tegyük szűrőbe, folyó víz alatt öblítsük le, majd hagyjuk lecsepegni. A húst mossuk és tisztítsuk meg, csíkozzuk fel, sózzuk, borsozzuk meg, majd teflonserpenyőben süssük meg 2 ek felhevített olajon. A balzsamecetet, a maradék olajat, az almalét, a mustárt és a mézet keverjük össze. Az almát, a retket és a csírát óvatosan forgassuk össze a dresszinggel, helyezzük rá a húsfalatkákat, és szórjuk meg a lereszelt sajttal, valamint az apróra vágott bazsalikommal.
Fűszeres pulykaszelet párolt almával és salátával
Hozzávalók (4 személyre): 1 ek kristálycukor, 2 db alma, 1 ek almalé, 1 tk almaecet, 400 g pulykamellfilé, só, bors, 2 ek olívaolaj, 1 ek vaj, 200 g madársaláta A fűszeres kéreghez: ½ csokor felaprított petrezselyemzöld, ½ csokor felaprított kapor, ½ db citrom lereszelt héja, 4 szelet héj nélküli, szikkadt toastkenyér lereszelve Az öntethez: 2 ek natúr joghurt, 1 ek apróra vágott kapor, 1 tk mustár, 1 ek Worcester-szósz, 1 tk méz, 1 tk citromlé
Elkészítése: A salátaöntet hozzávalóit keverjük össze, és tegyük félre a dresszinget. Teflonedényben karamellizáljuk a cukrot, adjuk hozzá a felszeletelt almát, valamint az almalét, az almaecetet, és pároljuk 1-2 percig. Keverjük össze a fűszeres kéreg hozzávalóit, és tegyük tányérba. A pulykamellfilét mossuk, tisztítsuk meg, szeleteljük fel, klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk meg, majd a húsok mindkét oldalát vonjuk be a kéreggel, és süssük meg a felhevített olaj és vaj keverékében. Tegyük tányérra a párolt almával és a salátával, locsoljuk meg az öntettel.
Almás sárgarépaleves
Hozzávalók (4 személyre): diónyi friss gyömbér, 500 g sárgarépa, 700 ml zöldségleves-alaplé, 200 g light natúr krémsajt, só, bors, 1 db alma, 1 db korpás kifli
Elkészítése: Hámozzuk meg a gyömbért, és vágjuk félbe. Tisztítsuk meg, kockázzuk fel a répát, majd a gyömbérrel együtt főzzük kb. 20 percig az alaplében. Ezután a gyömbért vegyük ki, és pürésítsük a levest. Kézi habverővel keverjük hozzá a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk meg. Tálaljuk az apró darabokra vágott almával megszórva, és fogyasszuk el mellé a kiflit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.