A muffin alapreceptje nem túl hosszú, hiszen csak pár dologra van szükség az elkészítéséhez. Már ez az egyszerű verzió is finom, ám ha még magasabb szintre szeretnéd emelni ezt a süteményt, és olyan muffint készítenél, ami extrán puha, és másnap is szaftos, akkor érdemes belekeverned egy különleges összetevőt a tésztába!
A kevert sütemények tésztájába remekül illik a reszelt alma, és mivel a muffin is ilyen, így zseniális lesz tőle a végeredmény. A reszelt alma nemcsak plusz nedvességet ad a tésztához, és még másnap is puha, szaftos lesz tőle a muffin, de finom, édes ízt is kölcsönöz a süteménynek. Mivel a reszelt alma sütés során szinte teljesen megpuhul és szétfő, így mondhatni észrevehetetlen lesz a tésztában a belecsempészett titkos összetevő.
Jó tipp: érdemes az almát meghámozni és úgy lereszelni, így nem lesznek a muffinban zavaró almahéjdarabok.
Alma helyett a cukkini is remekül működik sütemények tésztájában, ugyanis sütés során teljesen felszívódik, de megadja a tésztának azt az extra nedvességet, amitől nem lesz száraz a sütemény. Ha kíváncsi vagy, milyen egy cukkinis sütemény, nézd meg a zöldséggel készült brownie receptjét!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.