Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Hagymás rostélyos
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Praktikus

Ezt tedd a muffintésztába és olyan puha lesz a sütemény, mint még soha

Így készül a habkönnyű almás-diós bögrés muffin /Fotó: Mindmegette
Fotó: Győri-Dani Balázs / © Mindmegette
Mindenki szereti a muffint, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nagyon finom sütemény, amit ráadásul kedvünk és a kamrában fellelhető alapanyagok szerint bárhogy variálhatunk. Készülhet sima alaptészta, de fel is turbózhatjuk csokoládéval, magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, tényleg bármivel. Ha azonban igazán puha, másnap is szaftos muffint készítenél, van valami, amit semmiképp ne hagyj ki a tésztából!

A muffin alapreceptje nem túl hosszú, hiszen csak pár dologra van szükség az elkészítéséhez. Már ez az egyszerű verzió is finom, ám ha még magasabb szintre szeretnéd emelni ezt a süteményt, és olyan muffint készítenél, ami extrán puha, és másnap is szaftos, akkor érdemes belekeverned egy különleges összetevőt a tésztába!

A puha muffin, ami másnap is szaftos: keverj reszelt almát a tésztába!

A kevert sütemények tésztájába remekül illik a reszelt alma, és mivel a muffin is ilyen, így zseniális lesz tőle a végeredmény. A reszelt alma nemcsak plusz nedvességet ad a tésztához, és még másnap is puha, szaftos lesz tőle a muffin, de finom, édes ízt is kölcsönöz a süteménynek. Mivel a reszelt alma sütés során szinte teljesen megpuhul és szétfő, így mondhatni észrevehetetlen lesz a tésztában a belecsempészett titkos összetevő.

Jó tipp: érdemes az almát meghámozni és úgy lereszelni, így nem lesznek a muffinban zavaró almahéjdarabok.

Alma helyett a cukkini is remekül működik sütemények tésztájában, ugyanis sütés során teljesen felszívódik, de megadja a tésztának azt az extra nedvességet, amitől nem lesz száraz a sütemény. Ha kíváncsi vagy, milyen egy cukkinis sütemény, nézd meg a zöldséggel készült brownie receptjét!

Íme a reszelt almás muffin receptje, amit dió is gazdagít

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 0.5 bögre kristálycukor
  • 0.5 bögre vaj vagy étolaj
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés:

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük.
  2. A lisztet egy tálban elkeverjük a fahéjjal és a sütőporral.
  3. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat, a darált diót, egy csipet sót, a vaníliás cukrot és a reszelt almát, összekeverjük.
  4. A nedves keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és alaposan eldolgozzuk. Ha szükséges, egy kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát.
  5. Egy muffinsütő formát kibélelünk papírkosarakkal, és elosztjuk bennük a tésztát.
  6. A muffinokat előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.