A kevert süteményeket nemcsak azért szeretjük, mert egyszerűen elkészíthetők kevés és jó árú alapanyagokból, hanem mert nagyon finomak, ízletesek is. Most egy almás kevert receptjét hoztuk, amit akár ma este is megsüthetsz, hiszen pillanatok alatt összedobható.
A kevert sütik még a kezdő konyhatündéreken sem fognak ki: egyszerűen elkészíthetők, szinte elronthatatlanok. Az almás keverthez – ebben szinte biztosak vagyunk – minden hozzávaló megtalálható egy átlagos konyhában. Nyugodtan használhatsz kevésbé szép almákat is, a végeredményt nem befolyásolja.
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
6 db nagyobb alma
4 db tojás
2 dl olaj vagy 20 dkg zsír
1 csomag sütőpor
12 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 csipet só
1 tk. őrölt fahéj
2 csomag vaníliás cukor
porcukor a tetejére
Elkészítése:
Meghámozzuk az almákat, lereszeljük, hozzákeverjük az őrölt fahéjat.
Egy tálba ütjük a tojásokat, hozzátesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, kézi robotgéppel kihabosítjuk. Beleforgatjuk az olajat vagy a megolvasztott zsírt. Hozzákeverjük a fahéjas almát.
Egy másik tálban összevegyítjük a száraz alapanyagokat: a lisztet, a darált diót, a sütőport és a csipet sót. Hozzáöntjük a tojásos keverékhez, fakanállal alaposan összeforgatjuk.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal vagy zsírral. Beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk langyosra hűlni a tepsiben. Végül meghintjük porcukorral, és nagyobb kockákra felvágjuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.