Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Desszert

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

A kevert süteményeket nemcsak azért szeretjük, mert egyszerűen elkészíthetők kevés és jó árú alapanyagokból, hanem mert nagyon finomak, ízletesek is. Most egy almás kevert receptjét hoztuk, amit akár ma este is megsüthetsz, hiszen pillanatok alatt összedobható.

A kevert sütik még a kezdő konyhatündéreken sem fognak ki: egyszerűen elkészíthetők, szinte elronthatatlanok. Az almás keverthez – ebben szinte biztosak vagyunk – minden hozzávaló megtalálható egy átlagos konyhában. Nyugodtan használhatsz kevésbé szép almákat is, a végeredményt nem befolyásolja.

Gyorsan elkészül és nagyon finom ez a kevert almás / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Gyorsan elkészül és nagyon finom ez a kevert almás / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 6 db nagyobb alma
  • 4 db tojás
  • 2 dl olaj vagy 20 dkg zsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor a tetejére

Elkészítése:

  1. Meghámozzuk az almákat, lereszeljük, hozzákeverjük az őrölt fahéjat.
  2. Egy tálba ütjük a tojásokat, hozzátesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, kézi robotgéppel kihabosítjuk. Beleforgatjuk az olajat vagy a megolvasztott zsírt. Hozzákeverjük a fahéjas almát.
  3. Egy másik tálban összevegyítjük a száraz alapanyagokat: a lisztet, a darált diót, a sütőport és a csipet sót. Hozzáöntjük a tojásos keverékhez, fakanállal alaposan összeforgatjuk.
  4. Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal vagy zsírral. Beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
  5. Hagyjuk langyosra hűlni a tepsiben. Végül meghintjük porcukorral, és nagyobb kockákra felvágjuk.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.