Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Desszert

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

A kevert süteményeket nemcsak azért szeretjük, mert egyszerűen elkészíthetők kevés és jó árú alapanyagokból, hanem mert nagyon finomak, ízletesek is. Most egy almás kevert receptjét hoztuk, amit akár ma este is megsüthetsz, hiszen pillanatok alatt összedobható.

A kevert sütik még a kezdő konyhatündéreken sem fognak ki: egyszerűen elkészíthetők, szinte elronthatatlanok. Az almás keverthez – ebben szinte biztosak vagyunk – minden hozzávaló megtalálható egy átlagos konyhában. Nyugodtan használhatsz kevésbé szép almákat is, a végeredményt nem befolyásolja.

Gyorsan elkészül és nagyon finom ez a kevert almás / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Gyorsan elkészül és nagyon finom ez a kevert almás / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 6 db nagyobb alma
  • 4 db tojás
  • 2 dl olaj vagy 20 dkg zsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor a tetejére

Elkészítése:

  1. Meghámozzuk az almákat, lereszeljük, hozzákeverjük az őrölt fahéjat.
  2. Egy tálba ütjük a tojásokat, hozzátesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, kézi robotgéppel kihabosítjuk. Beleforgatjuk az olajat vagy a megolvasztott zsírt. Hozzákeverjük a fahéjas almát.
  3. Egy másik tálban összevegyítjük a száraz alapanyagokat: a lisztet, a darált diót, a sütőport és a csipet sót. Hozzáöntjük a tojásos keverékhez, fakanállal alaposan összeforgatjuk.
  4. Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal vagy zsírral. Beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
  5. Hagyjuk langyosra hűlni a tepsiben. Végül meghintjük porcukorral, és nagyobb kockákra felvágjuk.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.