Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A gyümölcssaláta nemcsak az édesség utáni sóvárgást képes elűzni, de felvértezi a szervezetet a megfázásos betegségek elleni harchoz is. Bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető, és ha mézet is csurgatunk rá, nemcsak finomabb és édesebb lesz, de tovább is eláll.

A gyümölcssaláta lehet tízórai, uzsonna vagy desszert is. Az elkészítése tényleg pofonegyszerű, és csak ahhoz kell türelem, hogy megtisztítsuk és felkockázzuk vagy éppenséggel felkarikázzuk a hozzávalókat. Az összeállítás lényegében csak annyi, hogy veszünk egy nagy és mély tálat, a gyümölcsöket összeöntjük és összekeverjük, behűtjük és már falatozhatunk is.

A gyümölcsfogyasztás jó hatással van nemcsak az immunrendszerünkre, de a hangulatunkra, sőt az emésztésünkre is, de nem szabad túlzásba vinni, ugyanis puffadást is okozhat a nagy mennyiségben bevitt finom gyümölcs. Ha nehezen veszed rá magad, hogy megegyél egy almát, vagy nem bajlódnál minden egyes alkalommal a pucolással és a magozással, akkor készíts gyümölcssalátát, hiszen csak egyszer van vele munka, utána élvezheted is az ízeket.

Jó tanács, ha a megpucolt és felkockázott almára csepegtetsz egy kevés citromlevet, akkor nem fog megbarnulni, ha pedig mézet is adsz a gyümölcssalátához, az segít megőrizni az ízét és frissességét. Íme a recept videón.

Így készül a gyümölcssaláta

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 2 db körte
  • citromlé
  • 1 kis fürt szőlő
  • 3 db kivi
  • méz
  • szőlőlé

Elkészítés:

  1. Az almát és a körtét megmossuk, apró kockákra vágjuk. Az almakockákra öntünk egy kevés citromlevet, átforgatjuk, hogy megelőzzük a barnulást.
  2. A szőlőt is megmossuk, a szemeket elnegyedeljük. A kivit meghámozzuk és felkockázzuk.
  3. Az almáról leöntjük a citromlevet, majd az előkészített gyümölcsöket egy tálban összekeverjük.
  4. Rácsorgatunk egy-két evőkanál mézet, ráöntünk fél deci szőlőlevet, és alaposan átkeverjük. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk állni, majd hidegen tálaljuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.