Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Alapételek

Immunerősítő vitaminbomba, íme a mézédes gyümölcssaláta receptje

Gyümölcssaláta
Fotó: Győri-Dani Balázs / © Mindmegette
A gyümölcssaláta nemcsak az édesség utáni sóvárgást képes elűzni, de felvértezi a szervezetet a megfázásos betegségek elleni harchoz is. Bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető, és ha mézet is csurgatunk rá, nemcsak finomabb és édesebb lesz, de tovább is eláll.

A gyümölcssaláta lehet tízórai, uzsonna vagy desszert is. Az elkészítése tényleg pofonegyszerű, és csak ahhoz kell türelem, hogy megtisztítsuk és felkockázzuk vagy éppenséggel felkarikázzuk a hozzávalókat. Az összeállítás lényegében csak annyi, hogy veszünk egy nagy és mély tálat, a gyümölcsöket összeöntjük és összekeverjük, behűtjük és már falatozhatunk is.

A gyümölcsfogyasztás jó hatással van nemcsak az immunrendszerünkre, de a hangulatunkra, sőt az emésztésünkre is, de nem szabad túlzásba vinni, ugyanis puffadást is okozhat a nagy mennyiségben bevitt finom gyümölcs. Ha nehezen veszed rá magad, hogy megegyél egy almát, vagy nem bajlódnál minden egyes alkalommal a pucolással és a magozással, akkor készíts gyümölcssalátát, hiszen csak egyszer van vele munka, utána élvezheted is az ízeket.

Jó tanács, ha a megpucolt és felkockázott almára csepegtetsz egy kevés citromlevet, akkor nem fog megbarnulni, ha pedig mézet is adsz a gyümölcssalátához, az segít megőrizni az ízét és frissességét. Íme a recept videón.

Így készül a gyümölcssaláta

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 2 db körte
  • citromlé
  • 1 kis fürt szőlő
  • 3 db kivi
  • méz
  • szőlőlé

Elkészítés:

  1. Az almát és a körtét megmossuk, apró kockákra vágjuk. Az almakockákra öntünk egy kevés citromlevet, átforgatjuk, hogy megelőzzük a barnulást.
  2. A szőlőt is megmossuk, a szemeket elnegyedeljük. A kivit meghámozzuk és felkockázzuk.
  3. Az almáról leöntjük a citromlevet, majd az előkészített gyümölcsöket egy tálban összekeverjük.
  4. Rácsorgatunk egy-két evőkanál mézet, ráöntünk fél deci szőlőlevet, és alaposan átkeverjük. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk állni, majd hidegen tálaljuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.