Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A gyümölcssaláta nemcsak az édesség utáni sóvárgást képes elűzni, de felvértezi a szervezetet a megfázásos betegségek elleni harchoz is. Bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető, és ha mézet is csurgatunk rá, nemcsak finomabb és édesebb lesz, de tovább is eláll.

A gyümölcssaláta lehet tízórai, uzsonna vagy desszert is. Az elkészítése tényleg pofonegyszerű, és csak ahhoz kell türelem, hogy megtisztítsuk és felkockázzuk vagy éppenséggel felkarikázzuk a hozzávalókat. Az összeállítás lényegében csak annyi, hogy veszünk egy nagy és mély tálat, a gyümölcsöket összeöntjük és összekeverjük, behűtjük és már falatozhatunk is.

A gyümölcsfogyasztás jó hatással van nemcsak az immunrendszerünkre, de a hangulatunkra, sőt az emésztésünkre is, de nem szabad túlzásba vinni, ugyanis puffadást is okozhat a nagy mennyiségben bevitt finom gyümölcs. Ha nehezen veszed rá magad, hogy megegyél egy almát, vagy nem bajlódnál minden egyes alkalommal a pucolással és a magozással, akkor készíts gyümölcssalátát, hiszen csak egyszer van vele munka, utána élvezheted is az ízeket.

Jó tanács, ha a megpucolt és felkockázott almára csepegtetsz egy kevés citromlevet, akkor nem fog megbarnulni, ha pedig mézet is adsz a gyümölcssalátához, az segít megőrizni az ízét és frissességét. Íme a recept videón.

Így készül a gyümölcssaláta

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 2 db körte
  • citromlé
  • 1 kis fürt szőlő
  • 3 db kivi
  • méz
  • szőlőlé

Elkészítés:

  1. Az almát és a körtét megmossuk, apró kockákra vágjuk. Az almakockákra öntünk egy kevés citromlevet, átforgatjuk, hogy megelőzzük a barnulást.
  2. A szőlőt is megmossuk, a szemeket elnegyedeljük. A kivit meghámozzuk és felkockázzuk.
  3. Az almáról leöntjük a citromlevet, majd az előkészített gyümölcsöket egy tálban összekeverjük.
  4. Rácsorgatunk egy-két evőkanál mézet, ráöntünk fél deci szőlőlevet, és alaposan átkeverjük. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk állni, majd hidegen tálaljuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.