Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Alapételek

Te is úgy szeretnél főzni, mint a szomszéd néni? Akkor készíts pörköltös gombócot!

A szomszéd néni pörköltös gombóc / Fotó: Vidék íze magazin
Vajon mit főznek a szomszédban, ahonnan mindig olyan finom illatokat lehet érezni? Ugye neked is ismerős ez a helyzet? Nos, ha egy kicsit versenybe szeretnél szállni a szomszéd nénivel, aki nagyon profi a konyhában, akkor a Vidék íze magazin receptje éppen kapóra jöhet.

A szomszéd néni pörköltös gombóca nem egy bonyolult étel, csak arra kell figyelni, hogy a főtt burgonyából ne melegen készítsd el a gombócokat, várd meg, amíg az alapanyag teljesen kihűl. De nézzük is, hogyan készül a Vidék íze magazin kiváló étele.

Egy igazán hamisítatlan, vidéki fogás a szomszéd néni pörköltös gombóca / Fotó: Vidék íze magazin
Egy igazán hamisítatlan, vidéki fogás a szomszéd néni pörköltös gombóca / Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a szomszéd néni pörköltös gombóca

Hozzávalók:

A gombócokhoz:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál só

A forgatáshoz:

  • 2 evőkanál zsír
  • 2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 4 dl tejföl
  • bors

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, sós vízben jó puhára főzzük. Még forrón áttörjük. Kiterítve hagyjuk kihűlni.
  2. Utána hozzákeverjük a lisztet, a sót, a zsírt, az egész tojást. Kicsi gombócokat formázunk a tésztából.
  3. Sós vizet forralunk, beledobjuk a gombócokat. Ha a víz újra felforrt, és feljöttek a gombócok, már szűrjük is le.
  4. Egy nagy lábasban a két evőkanál zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és még egy-két percig pároljuk együtt.
  5. Ekkor lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Hozzávegyítjük a tejfölt.
  6. Beleforgatjuk a kifőtt, leszűrt gombócokat, és még egyet forralunk rajta. Savanyúsággal kínáljuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.